15.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Predsjednički kandidat Bojanić u Kotoru: “Biramo između diktature i slobode”

“Predsjednički kandidat DPS-a Milo Đukanović se neće pojaviti na televizijskoj debati sa svojim konkurentima, jer niti poštuje crnogorske građane, niti ima šta da im kaže”, poručio je na konvenciji u Kotoru predsjednički kandidat Mladen Bojanić. On je istakao da je pred građanima lak izbor-biraju između diktature i puta u Evropu čistog obraza.

“Đukanović se boji prave debate u kojoj bi se pokrenule teme o kojima bi radije ćutao i koje godinama krije. Kotor  je vjekovni evropski grad i cilj nam je da to ponovo bude u modernoj evropskoj Crnoj Gori. Kotor je pokazao da može da živi u toleranciji i da se mogu srušiti sve  podjele nametnute samo radi vlasti Mila Đukanovića i njegove klike. Kotor je dokaz da se mogu odškrinuti vrata slobode“, kazao je Bojanić sinoć u Kotoru.

Prema njegovim riječima, kotorska vlast je zatekla urušene institucije na lokalnom nivou.

“Na državnom su još gore, devastiranu privredu, potpuno uništene međuljudske odnose, milion sukoba o različitim stvarima, ali je to nešto što moramo svi zajedno da prevaziđemo. Ne damo za povod nikome da nas više nikad svađa“, rekao je Bojanić.

“Prethodna vlast u Kotoru radila je u interesu pojedinaca, urušavajući sve ostalo. Tako grad pomoraca više nema svoju pomorsku kompaniju. Kotorska vlast je pokazala da ideja koju zastupam može biti ideja cijele Crne Gore. Ja lično vam nudim cijelog sebe, od onog trenutka kada postanem predsjednik, i lično i institucionalno da pomognem Kotoru i Crnoj Gori u bilo kom vidu. Namjeravam da se miješam u svoj posao, da sam predlažem zakone i pokrećem inicijative, da sam dovodim investore, ali čestite, a ne bjelosvjetske prevarante“, naveo je on.

Bojanić je istakao da građani Crne Gore pred sobom imaju jednostavan izbor.

“Biraju između diktature koja je pred vratima i puta Crne Gore u Evropu čistog obraza. Dvadeset i sedam godina Đukanović vara ovaj narod sa pričom da ima plan da živimo bolje. Naravno, taj njegov bolji život osjetili su samo on i njegova uža familija i prijatelji“, istakao je on.

Bojanić u Kotoru

Bojanić je pozvao Đukanovića da se pojavi na debatama na Javnom servisu.

“Naravno, neće doći. Možete li zamisliti evropsku zemlju u kojoj kandidat za predsjednika države neće da dođe na debatu na javnom servisu, možete li zamisliti koliko bi glasova Angela Merkel dobila da to uradi, nula. Nema više šta da kaže, ostaće speechless, pa neka mu neko prevede šta to znači. Ili se boji debate koju ne može kontrolisati“, kazao je Bojanić.

Toliko je, kaže Bojanić, pitanja koja se Đukanoviću mogu postaviti, poput KAP-a, garancija, Melgonije, Elektroprivrede…

Vladimir Jokić

“Milion tema koje je Đukanović krio, jer nije imao ko da ga pita, a sada ga čekamo na javnom servisu da nam to objasni svima u lice, šta je sve radio svih ovih godina. Ne postoji bolje mjesto da Mladen Bojanić predstavi svoju kandidaturu od Kotora, jer je Kotor na prethodnim lokalnim izborima Crnoj Gori poslao glas o slobodi i odnio pobjedu nad svim onim što režim predstavlja u proteklih 27 godina“, kazao je predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić.

Dragica Perović

„Izbor 15. aprila je više nego lak”. „Jer se na jednoj strani nalazi aktuelni vladar Milo koji je na tronu 24 godine i koji je postao premijer u svojoj 29. godini, koji danas sa 53 godine na silu i sramotu hoće da po drugi put bude predsjednik Crne Gore. Duže je na vlasti od Njegoša, ali ipak manje od Svetog Petra Cetinjskog i od knjaza Nikole. Stoga je 15. april krajnje verijeme da se distanciramo od pogubne vladavine jednog čovjeka i njegove družine, koja je rukovođena isključivo svojim ličnim interesima uništila crnogorsku ekonomiju, stvorila siromaštvo, nezaposlenost, kriminal i korupciju”, kazala je predsjednice Skupštine opštine Kotor Dragice Perović.

Najčitanije