20.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Potpisan Protokol o bratimljenju po stripu Herceg Novog i Leskovca

Strip HN – LE

Protokol o bratimljenju po stripu  Herceg Novog i Leskovca, što je jedinstven primjer u Evropi, potpisan je u petak 9. marta u Leskovačkom Kulturnom centru. Protokol o pobratimljenju, koji saradnju i kulturnu razmjenu između ova dva grada podiže na viši nivo i institucionalizuje, potpisali su Marko Stojanović osnivač Balkanske smotre stripa koja se u Leskovcu održava punih dvadeset godina i Nebojša Mandić ispred Hercegnovskog strip festivala koji ove godine u septembru doživljava svoje dvanaesto izdanje. Poptis na Protokol ispred lokalnih uprava  stavili su i načelnici sekretarijata za društvene djeltnsti Leskovca i Herceg Novog, Bojan Tojaga i Darko Klasić.

“Poznato je da kulturna saradnja ne poznaje granice, a ovaj događaju to još jednom potvrđuje. Stoga je izuzetna čast i zadovoljstvo da se prijateljstvo između dva grada ozvaničiti na ovaj način”, kazao je Kalsić.

Leskovac i Herceg Novi u stripu

Potpisivanje Protokola je obavljeno u okviru ceremonije otvaranja izložbe „Leskovac i Herceg Novi u stripu“  koju ćine plakati urađeni za dosadašnja izdanja  Balkanske smotre mladih strip autora i Hercegnovskog strip festivala.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije