15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Porto Montenegro podržava najmlađeg triatlonca u Crnoj Gori

Aleksandar Filip

Porto Montenegro nastavlja da podržava mlade tivatske talente, a među njima je i triatlonac Aleksandar Filip, učenik 7. razreda OŠ Drago Milović, koji je odnedavno i najmlađi polumaratoncac iz Crne Gore, ikada.

Njegov uspjeh na polumaratonu u Splitu, kao najmlađeg učesnika, i njegovi rekordi dobar su temelj da svi vjeruju da će ovaj dječak osvajati mnoge trofeje narednih godina. 2000 takmičara iz 40 država nestrpljivo očekuje start na Snijeg pada. Prvi put na dan polumaratona, pa je i to istorijska činjenica. Trka je počela, ali ovo je prva u kojoj plasman nije bio imperativ, već samo postati finisher. Za mene kao trinaestogodišnjeg dječaka ovo je ostvarenje sna. Kilometri su prolazili: Splitska riva, Marmontova ulica, Sv. Grgur Ninski, Dioklecijanova palata, bulevar, Pujanka, vojna luka Lora, stadion Poljud, park-šuma Marjan, Zapadna obala i riva. Sa zastavom svog grada sam trčao zadnjih 200 metara i ušao u cilj, i semafor na cilju je pokazao 2h i 36 min. Nisam odustao uprkos jakoj buri i snijegu, ističe ponosno Aleksandar Filip.

Aleksandar je zvanično „Iron Kid“, jer je pobjednik najprestižnijeg triatlon takmičenja u Evropi Iron Kid Pula, u kategoriji od 9 do 12. godina. U konkurenciji od preko preko sto dječaka i djevojčica iz Italije, Švajcarske, Francuske, Austrije, i mnogih drugih zemalja, Aleksandar je bio najbolji, i na tronu prvi.

Porto Montenegro mu je i ove sezone obezbjedio kompletnu sportsku opremu.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije