18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Popović Moškov: Za kićenje Kotora uložili smo 50.000 eura, građani i turisti oduševljeni…

Kotor je prethodnih dana obukao svoje novogodišnje ruho. Grad je okićen, svijetli, postavljene su novogodišnje figure koje su izazvale posebnu pažnju brojnih posjetilaca.

Kotorani, turisti i posjetioci koje smo anketirali izrazili su oduševljenje kako ove godine izgleda Kotor.

Tim povodom razgovarali smo sa sa potpredsjednicom Opštine Kotor i koordinatorkom tima za kićenje grada Ljljanom Popović Moškov (URA).

„Na kićenju smo radili samo sedam dana, veliku pomoć pružili su nam naši sugrađani , djeca osnovne i srednje škole, vatrogasci, komunalci, zaposleni iz lokalne uprave. Nikome nije teško da da svoj doprinos da naš grad izgleda lijepo za predstojeće praznike. Nikada Kotor nije ovako bio okićen i sređen, ima neku toplinu djeca su oduševljena, kao i gosti koji posjećuju naš grad“ – kazala je Popović Moškov.

Ona je istakla u razgovoru za naš portal da je sa novim ljudima došla i nova energija, donjeli su nešto svoje, drugačije, nešto više duše.

„Svako od nas želi od nas da pokaže koliko mu ovaj grad znači, bez ikakvih kalkulacija i politikanstva. Sada nisu izbori, pa nemože niko da nas optuži da ovo radimo zbog toga. Volimo svoj grad želimo mu sve najbolje, da se u njemu dešavaju najljepše stvari“ – poručila je potpredsjednica Popvić Moškov.

Koliko ste sredstava izdvojili za kićenje?      

 Za kićenje grada je izdvojeno 50.000 eura. Prethodnih godina se to kretalo oko 15.000 eura. Jeste da je potrošeno duplo više sredstava, ali neka građani sami procijene. Mislim da je novac pametno utrošen i da se to vidi. U ovom duhu ćemo nastaviti, naš krajni cilj je da u narednim godinama okitimo i zidine. Počeli smo sa uređenjem i osvjetljavanjem balkona, imamo nove figure po gradu. Konceptualno grad se ne može srediti za jednu ili dvije godine to se radi na duge staze, to su pokazala iskustva drugih. Kada sam kontaktirala nadležne u Zagrebu da me upute na stručnajke koji su njima radili, od koga su kupovali ukrase kazali su mi da projekat kićenja grada Zagreba traje devet godina a četiri zadanje je najljepše uređeni grad u Evropi.

Mi smo ove godine započeli taj koncept i nastavljamo u tom duhu. Iduće godine ćemo se fokusirati na zidine i kupovinu nekih novih stvavri koje će uljepšati naš grad.

Okićen Kotor za doček 2018.

Krenula je i manifstacija „Od Božića do Božića“ ?

To je ono što Kotor ima što mu nikada i niko nemože oduzeti. Ja volim kazati da je Kotor najmanji kozmopolitski grad na svijetu. I mi to pokazujemo ne formom već suštinom, sve slavimo, jer Kotor bez njegovih stanovnika nebi bio Kotor, kazala nam je između ostalog  Ljiljana Popović Moškov.

Izvor:M.M
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije