7.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Podsticaj za poljoprivredne proizvođače, lokalno lovačko društvo, pružaoce usluga u ruralnom turizmu

Pomocice i obnovu starih seoskih kuca – detalj iz Gornje Lastve

Opština Tivat objavila je Plan podsticajnih mjera u poljoprivredi za 2018. kojim lokalna uprava namjerava da finansijski podrži ovdašnje poljoprivredne proizvođače, lokalno lovačko društvo, ali i pružaoce usluga u ruralnom turizmu.

Sekretarijat za ekonomski trazvoj i preduzetništvo tivatske Opptine za te svrhe ove godine u budžetu ima 25 hiljada eura. Za ta sredstva mogu aplicirati oni koji namjeravaju obnoviti postojeće ruinirane seoske kuće u tivatskim starim ambijentalnim cjelinama sa namjerom pružanja turističkih usluga, kao i oni koji namjeravaju kupiti opremu neophodnu za proizvodnju autohtonih proizvoda i stvaranja novih brendova po kojima će Tivat ubuduće biti prepoznat kao agro-turistilčka destinacija.

Za sredstva mogu konkurisati i poljoprivrednici koji se bave stočarstvom, voćarstvom, maslinarstvom, povrtarskom i proizvodnjom cvijeća u zatvorenom  prostoru, pčelarstvom, ribarstvom i marikulturom.  Novac iz fonda se može koristiti i za podrškuu unapređenju seoske infrastrukture, a na njega pravo da konkuruiše ima i lokalno Lovačko društvo koje gazduje lovištem Tivat, a radi unapređenja lovstva kao privredno-turističke djelatnosti.

Izvor:S.L

Najčitanije