8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Počelo uređivanje Tivatskih solila

Solila

Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore počelo je sa proljećnim uređenjem specijalnog rezervata “Tivatska Solila”, kako bi to područje bilo ugodnije za boravak sve većeg broja posjetilaca i ljubitelja prirode. Crijena radova je 28.700 eura.

“Naime, pored svakodnevnog održavana rezervata i sanacije kula osmatračnica, trenutno su u toku radovi na osposobljavanju dodatnih štetačko-biciklističkih staza. Ovi radovi, između ostalog, obuhvataju uređenje i sanaciju staze uz drugi glavni i četiri paralelna nasipa, čime će se omogućiti šetnja rezervatom u ukupnoj dužini od oko 2,5 km”, istakli su iz Morskog dobra.

Solila

Kako su kazali, nakon nivelacije terena i nasipanja staza, biće postavljene klupe za odmor, kante za otpatke i informativne table, a predviđeno je i da se izvrši sanacija mostova i rukohvata, te uklanjanje korovske vegetacije.

“Za ove radove Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom Crne Gore je, putem javnog tendera, angažovalo preduzeće `Fidas` d.o.o. iz Podgorice, a ugovorena cijena radova iznosi 28.700 eura”, kazali su iz Morskog dobra.

Najčitanije