Počeli radovi na adaptaciji starog željezničkog tunela Meljine-Zelenika

Počeli radovi na uređenju pješačke komunikacije u starom želježničkom tunelu koji povezuje Meljine i Zeleniku

Počeli radovi na tunelu

Kompanija „Asfalt-beton gradnja“ počela je sa radovima na uređenju pješačke komunikacije u starom želježničkom tunelu koji povezuje Meljine i Zeleniku.

Tim povodom, lokaciju su jutros posjetili predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i potpredsjednik Miloš Konjević. Oni su sa direktorom kompanije Vladimirom Mirkovićem razgovarali o dinamici i predstojećim radovima.

Uređenjem je planirano asfaltiranje dionice u dužini od cca 500m, čime su obuhvaćeni i prilazi tunelu sa obje strane, u dužini od 50m, kao i postavljanje javne rasvjete. Čitav posao trebalo bi da bude gotov za 15 dana. Vrijednost radova na asfaltiranju je 21,7 hiljada eura sa PDV-om. Komunalno stambeno preduzeće će izvršiti elektro radove (javna rasvjeta i rasvjeta u tunelu) u vrijednosti od 13 hiljada eura. Garantni rok za radove i ugrađeni materijal je minimum dvije godine.

Počeli radovi na tunelu

Podsjećamo da su još u oktobru prošle godine Katić, Konjević i saradnici razgovarali sa predstavnicma mjesnih zajednica Meljine i Zelenika, kada je i dogovoreno da u najskorijem periodu krenu radovi na adaptaciji pješačkog tunela kojih ih povezuje, a kroz koji je nekada prolazio voz. Na ovaj način će Opština Herceg Novi riješiti problem brojnih pješaka, posebno uzimajući u obzir da u ovom dijelu grada ne postoji trotoar duž Jadranske magistrale.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.