Palata Smekija i hotelski kompleks „Jadran“ primiće prve goste u maju

Perast gradnja hotela – foto Boka News

Palata Smekja u Perastu, luksuzni dio budućeg hotelskog kompleksa „Jadran“ sa pet zvijezdica, primiće prve goste u maju, najavljuje insvetitor, budvanska kompanija „Imobilia“, biznismena Branka Ćupića.

Riječ je o hotelskom kompleksu sa 150 luksuznih soba i apartmana na samoj obali mora u Perastu. U ovom trenutku Palata Smekja je u završnoj fazi rekonstrukcije, dok se na ostalom dijelu izvode intezivni radovi.

Izgradnjom, kako tvrde, ne narušavaju izgled Perasta niti njegovu kulturno istorijsku baštinu, ali će realizacijom investicije uspjeti da i domicilnom stanovništvu poboljšaju kvalitet života kakav zaslužuju, poručuju iz ove kompanije.

Perast gradnja hotela – foto Boka News

Podsjećamo, budvanska firma je još prije 11 godina je postala vlasnik kompleksa “Jadran Perast”, kupovinom akcija na državnom tenderu, zadovoljivši tako sve zahtjeve države u pogledu budućnosti ovog objekta. Kompanija se tada obavezala da će sadašnji kompleks, koji čine Palata Smekja i nova zgrada napravljena krajem prošlog vijeka u vrijeme ekspanzije proizvodnje u ovdašnjoj fabrici konfekcije, u potpunosti rekostruisati, arhitekturu fabričke hale uskladiti sa izgledom fasada peraških zgrada i na tom mjestu napraviti hotel sa pet zvjezdica.

Perast izgled budućeg hotelskog kompleksa

Menadžment nad „Jadranom“ vršiće, kao što je to u svim dosadašnjim projektima koje realizuje kompnija Imobilia Brana Ćupića, španska hotelska grupa Iberostar.

Iberostar već više od osam godina upravlja i bečićkim hotelom „ Belvi“, koji je rekonstruisala, dogradila i potpuno ataptitrala „Imobilia“, u šta je uloženo više od 50 miliona eura. Takođe, Iberostar grupa upravljaće i projektom koje budvanska kompnija realizuje na Njivicama, gdje gradi hotelski kompleks Riviera.

Španci posjeduje više od 100 hotela sa 33.500 soba u 30 država i više od 40 destinacija širom svijeta. Grupa koja zapošljava oko 27.000 ljudi godišnje ostvari više od dvije milijarde eura prometa

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.