11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica goste prima 14.jula

Preko 500 radnika koliko ih je trenutno svakodnevno angažovano na gradilištu najvećeg turističkog projekta u Crnoj Gori – rizorta Luštica Bay u Krolima kod Tivta, ima još manje od dva mjeseca da izvede pravi poduhvat – završi prvu fazu razvoja tog turističkog naselja koji će 14.jula primiti prve goste u svom prvom hotelu. Sama zvanična svečanost i ceremonija otvaranja prve faze inače, zakazana je za 11.avgust.

Gradilište koje se prostire na skoro kilometar obale u zalivu Trašte vrvi kao u košnici, a na sve strane radnici i građevinske mašine užurbano završavaju najatrativniji dio kompleksa – tzv.marina naselje sa prvim hotelom – ultraluksuznim „The Chedi Luštica Bay“, te nizom stambenih i poslovnih prostora duž obalne promenade. Brojni zakupci komercijalnih prostora već unose namještaj i opremu u objekte iz kojih radnici još nisu ni izašli.

„Samo tri godine nakon što smo predali kupcima prvih 10 stambenih zgrada u Luštici Bay, sada imamo već više od 40 izgrađenih rezidencijalnih objekata i do kraja ljeta ćemo klijentima predati ukupno 220 novih stanova, gradskih kuća i vila. Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo ovog ljeta otvoriti Marina naselje kao prvi segment cijelog projekta Luštica Bay. Ključni elementi ovog naselja su prva naša marina sa 176 vezova koju upravo završavamo i krunski dragulj – novi hotel „The Chedi“ ranga pet zvjezdica. U novim objektima koji okružuju marinu otvaramo i 1.500 kvadrata poslovnog prstora sa nizom novih ugostiteljskih i uslužnih djelatnosti“- kazao je novinarima kojima je danas upriličen obilazak gradilišta, izvršni direktor kompanije Luštica Development, Daren Gibson. On je uvjeren da će sve biti završeno do 14.jula kada je predviđeno tzv. soft otvranje hotela i marine, te komercijalnih sadržaja na obalnom šetalištu. Gibson je rekao da se  pored samih objekata, gradi i velika obimna prateća putna, vodovodna, kanalizaciona, elektro i telekomunikaciona infrastruktura, a do sada je u realizaciju projekta Luštica Bay investitor, egipatsko-švajcarski konzorcijum Orascom Development, uložio preko 140 miliona eura.

„Očekivanja su da ćemo ubuduće u nastavak realizacije prijekta ulagati u prosjeku po oko 50 miliona eura godišnje. U oktobru počinjemo gradnju druge faze – naselja Central na 240.000 kvadrata prostora bivše kasarne u Radovićima“- kazao je Gibson koji je izrazio i optimizam da su na pragu riješevanja problema sa Opštinom Tivat sa kojom se nisu uspjeli na vrijeme dogovoriti o preuzimanju svih količina prečišćenje otpadne vode iz kanalizacionog sistema Kotor-Tivat-Trašte,  radi navodnjavanja budućeg šampionskog golf terena što će se prostirati na preko milion kvadrata na Luštici.

Čedi hotel

„Tivat i Kotor upravo razgovaraju o komercijalnim uslovima po kojima će nam ponuditi tu vodu i očekujem da će se to brzo završiti. Naš plan i želja je da odmah nakon ljeta, počnemo izgradnju prve faze golf terena sa 4 od predviđenih ukupno 18 rupa“- istakao je Gibson. Generalni menadžer “The Chedi” hotela Mark Di Ruijter je najavio da će ovaj luksuzni objekat otvoriti vrata prvim gostima 14. jula, te da je već oko 10 odsto hotelskih kapaciteta bukiranio za taj mjesec.

“Očekujemo odličnu prvu godinu i ubijeđeni smo da je Chedi odličan dodatak postojećoj ponudi hotela ovog područja. Hotel će otvoriti vrata za prve goste 14. jula i mi smo veoma zadovoljni što je to dan nakon velikog nacionalnog praznika u Crnoj Gori. Prvi upiti i rezervacije već su pristigli, što je još jedan razlog za ushićenost oko prezentovanja hotela Chedi Luštica Bay svijetu. Očekujemo da tokom druge polovine jula bude popunjeno 40 odsto hotelskih kapaciteta, a u avgustu i septembru i do 70 odsto”- rekao je Di Ruijter dodajući da će hotel zapošljavati 160 radnika. Pored dva posebna restorana i specifičnog spa centra u azijskom stilu, te dva bazena, hotel koji ima 111 soba i apartmana, imaće i sopstvenu plažu koja se upravo proširuje na istočnom kraju stjenovite obale u blizini marine.

Prema riječima dizajn menadžerke Luštica Development Marije Pantović, enterijer hotela radila je renomirana kompanija GG & Grace International sa sjedištem u rimu, Kairu i Dubaiju, dok je arhitektonsko rješenje hotela radio TVS studio iz Atlante (SAD).

Izvor:S.L

Najčitanije