16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Otkazan Međunarodni karneval u Tivtu

Karneval Tivat 2019.

Na sastanku Upravnog odbora NVU Maškarada Tivat, u konsultaciji sa Turističkom organizacijom grada kao glavnim pokroviteljem, odlučeno je da se otkaže Međunarodni karneval u Tivtu, koji je planiran za period 11. -14. jun.

„Imajući u vidu tešku situaciju zbog pandemije COVID-19 koja je zadesila čovječanstvo, pa i našu državu, kao i neizvjesnost u vezi trajanja novonastale situacije, smatramo da je ova odluka potpuno opravdana i jedino moguća. Sada je najbitnija odgovornost svakog pojedinca da se sačuva zdravlje i da se izvučemo sa što je moguće manjom štetom.  S obzirom na činjenicu da međunarodni karneval podrazumijeva veliki broj karnevalista iz inostranstva iz preko 10 zemalja širom svijeta, veliki broj domaćih učesnika, naročito đece, brojnu publiku, kao i da je proces organizacije vrlo složen i zahtjevan, uz budžet od preko 50 hiljada eura, smatramo da minimum društvene odgovornosti predstavlja otkazivanje takvog događaja u ovom momentu.“- saopštili su jule tim povodom iz NVU Maškarada.

Menadžer „ Tivatskog karnevala“ Goran Božović zahvalio se svim sponzorima na spremnosti da podrže ovu manifestaciju i apelovalo da sva novčana sredstva koja su planirali za sponzorstvo karnevala za ovu godinu, preusmjere na pomoć u borbi protiv pandemije, kao i za sanaciju štete koju koronavirus nanosi.

Iz „Maškarade“ su poručili da je novi datum za realizaciju bogatog programa 3. po redu Međunarodnog karnevala u Tivtu planiran za 10. -13. jun 2021. godine.

Izvor:S.L

Najčitanije