15.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Opštini Budva odobrena dva projekta u okviru programa prekogranične saradnje

Budva foto Boka News

Predstavnici Opštine Budva juče su prisustvovali svečanoj ceremoniji kojom je obilježen početak ugovaranja projekata izabranih u okviru Prvog poziva INTERREG IPA programa prekogranične saradnje za Italiju, Albaniju i Crnu Goru, za period 2014-2020.

U okviru Prvog poziva podnijeto je 190 projektnih predloga, izabrano je ukupno 30, od čega je Opština Budva u okviru Interreg IPA programa prekogranične saradnje dobila dva projekta.

Jedan je Dynamob gdje je Opština Budva partner, dok na projektu Tournee, partner je JU Grad teatar a Opština Budva je pridruženi partner.

Ukupna vrijednost oba projekta je blizu 300.000 eura, a implementacija se očekuje do 2020. godine.

Kako navode iz Opštine, cilj trilateralnog Programa, koji kofinansiraju Evropski fond za regionalni razvoj i Instrument pretpristupne podrške (IPA) Evropske unije je podrška društvenom i ekonomskom razvoju i prosperitetu programske oblasti kroz intervencije u oblasti poslovanja malih i srednjih preduzeća, održivog turizma i očuvanja prirodne i kulturne baštine, zaštite životne sredine i prevencije rizika, kao i unapređenja mobilnosti i saobraćajne strukture.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije