14.2 C
Kotor

Slušaj online radio

Opština Tivat želi da valorizuje prostor preko puta ulaza u Porto Montenegro

Tivat panorama – foto Anton Marković Boka News

Radovi na izgradnji nedostajućeg kraka regionalnog vodovoda za opštinu Herceg Novi kroz tivatska naselja Seljanovo i Donja Lastva, a koje je prošle godine mjesecima izvodilo JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ iz Budve, Tivćanima su ostavili dodatni novi problem – malo klizište u djelu naselja Seljanovo, na potezu od prekidne komore „Pod Kuk“, do Jadranske magistrale u blizini glavnog ulaza u turistilki kompkeks Porto Montenegro.

Građevinari koji su ovdje radili za Regionalni vodovod, posjekli su svo rastinje koje je korenom, zadržavalo inače nestabilnu masu zemlje i kamena na ovom prostoru, te su postavljanjem cijevi i njihovim zatrpavanjem, ovdje stvorili svojevrsni novi plitki potok  preko kojeg se na kolovoz magistrale prilikom svake veće kiše, slivaju ogromne količine zemlje i blata.

Iz Opštine Tivat su tim povodom kazali su nam da je lokalna Direkcija za investicije Opštine Tivat dopis JP „Regionalni vodovod Crnogorsko primorje“ vezano za ovaj problem.

„Po informacijama kojima Opština raspolaže, nekoliko puta do sada radnici ovog preduzeća su uklanjali blato i zemlju sa kolovoza. Takođe ne teren je izlazila i Komunalna policija Opštine Tivat“- kazali su u lokalnoj samoupravi, ali te aktivnosti do sada nisu produkovale konačno i kvalitetno riješavanje ovog problema.

Iz Opštine su stim u vezi, podsjetili da je ova konkretna lokacija, bila predmet razgovora predsjednika Opštine Tivat Željka Komnenoviča i ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića, prilikom njegove nedavne posjete Tivtu. U blizini lokacije na kojoj je Regionalni vodovod napravio novi malo klizište naime, nalazi se dotrajali objekat – montažna baraka u kojoj je već 40-tak godina sjedište tivatske policije. Ova baraka potpuno je neuslovna za potrebe tivatske policije, ali je i svojevrsno ruzglo za grad koji pretenduje da bude prestižna turistička destinacija, s obziriom da se policijska baraka nalazi u neposrednoj blizini ulaza u kompleks Porto Montenegro, odnosno preko puta međunarodne škole Knightsbridge International Montenegro.

„Gradonačelnik Komnenović i ministar Sekulović su razgovarali o izgradnji novog, velikog objekta koji bi pored ostalih sadržaja, koristili i pripadnici MUP-a. Na ovaj način bio bi riješen problem prostorija za stanicu policije u Tivtu. Kroz ovaj projekat po modelu privatno-javnog partnerstva ova lokacija od ukupno 30.000m2 od Novosadske ulice istočno prema centru grada, bi bila valorizovana, na način što bi se na njoj razvijali brojni nedostajući sadržaji u Tivtu“- naveli su iz lokalne uprave.

U pripremi takvog eventualnog privatno-javnog partnestva za valorizaciju ove sada najvećim dijelom neizgrađene lokacije, kako su pojasnili, biće pregledana sva postojeća dokumentacija, „imajući u vidu da na osnovu postojećeg elaborata, teren nije najpovoljniji za gradnju i razmotriće se primjenljiva rješenja.“

Izvor:S.L.

Najčitanije