Opština Kotor – ubuduće bez zloupotrebe službenih vozila

Službeno vozilo Kotor

Službena vozila predsjednika kotorske Opštine i Skupštine Opštine, bez obzira ko ih je do sada koristio i na koji način su zloupotrebljavana, od sutra će biti namijenjena isključivo za službene potrebe predsjednika Opštine i predsjednice Skupšttine Opštine, i to u međugradskom saobraćaju, navodi se u saopštenju iz kabineta predsjednika Opštine Kotor.

Za dolazak na posao i ostale dnevne službene aktivnosti u lokalnom saobraćaju gradonačelnik Vladimir Jokić koristiće sopstveno vozilo.

Na osnovu Zakona o lokalnoj samoupravi  i Statuta Opštine Kotor, predsjednik Jokić donio je danas Naredbu kojom se precizno definiše upotreba, odnosno korišćenje službenih vozila.

Naredbom je starješinama organa, sekretarijata i službi naloženo da “od sutra obezbijede da sva službena putnička vozila u vlasništvu Opštine Kotor, poslije završetka radnog vremena ili nakon završetka službenog posla, budu parkirana na parkinzima “Komunalno Kotor” d.o.o.”

Takođe, zabranjeno je parkiranje službenih opštinskih vozila na prostoru ispred kotorskog Starog grada.

Naredbom je definisano da se u javnom saobraćaju vozilla Opštine mogu koristiti samo na osnovu putnog naloga, izdatog od strane starješine nadležnog organa, sekretarijata ili službe Opštine Kotor.

Naredba biće primjenjivana do donošenja Pravilnika o uslovima i načinu korišćenja prevoznih sredstava u vlasništvu Opštine Kotor, kaže se u saopštenju.

 

 

1 komentar

  1. Svaka čast. Kada ce u Tivtu biti zabranjeno voženje službenih vozila na razdaljini od 50 metara. Nepropisno parkiranje istih vozila načelnika ,potpredsednika,predsednice ali i nekih policijskih starešina.
    Ko ce da odgovara za račun vezan za renta kar usluge novog načelnika inspekcije?
    Ko ce da odgovara zašto inspektorka nepropisno parkira ispred njenih apartmana u mestu donje Seljanovo?
    Ko ce da odgovara zašto su kupljena tolika nova vozila pored vec postojeceg voznog parka?

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.