Opština Herceg Novi planira sanaciju Vladičinog mosta

Srušen most foto S.K

Opština Herceg Novi planira sanaciju Vladičinog mosta, pješačkog kamenog mosta koji se proteklog vikenda urušio.

 „Vladičin most ima veliku istorijsku važnost za naš grad i mi kao lokalna uprava imamo obavezu da učinimo sve kako bismo ga sanirali. U tom poslu lokalna uprava će uvažiti struku, tačnije idejni projekat sanacije mosta je ranije izrađen, i kontaktirati Upravu za zaštitu kulturnih dobara kako bismo usaglasili dalje korake“, kazao je potpredsjednik Opštine Miloš Konjević.

Namjera Opštine je da uradi glavni projekat i potom restaurira most, za šta će biti potrebno obezbijediti nemala sredstva. Takođe, po sanaciji bi trebalo da bude postavljena i turistička signalizacija, sa informacijama o istorijatu i značaju ovog starog kamenog mosta za Herceg Novi.

Ovaj pječaški most je već dugi niz godina bio u veoma lošem stanju. Problem je prepoznat i ranije, pa je prije tri mjeseca zabranjeno korišćenje mosta.

Osim toga, Konjević dodaje da je potrebno sanirati veliki most kojim se saobraća kroz Njegoševu ulicu, neposredno iznad Vladičinog mosta, te da će nastojati da se nađe model i ovi poslovi projekti budu izvedeni paralelno.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.