12.6 C
Kotor

Slušaj online radio

OKC Herceg Novi: Za budućnost muzike sa skala

poster

Omladinski kulturni centar Herceg Novi počinje kampanju koja za cilj ima prikupljanje sredstava za uspostavljanje i omogućavanje rada Otvorene gradske muzičke vježbaonice/studija za snimanje zvuka.

Kampanja podrazumijeva obavještavanje javnosti i poziv građanima i predstavnicima privrednog sektora da podrže OKC u namjeri da umjetnicima/cama iz Herceg Novog omogući osnovne uslove za kreativno djelovanje i stvaranje na polju muzičke umjetnosti.

Ideja za adaptaciju ovakvog prostora nije nova. Tokom dugogodišnjeg rada i istraživanja potreba mladih osoba u Herceg Novom, stekli smo uvid u težnje ove ciljne grupe, najčešće iskazane u navodima da im je „muzika jako bitna“, da „žele da stvaraju svoju muziku“, da žele „da se bave muzikom van formalno obrazovnih institucija“, da žele da „organizuju festivale omladinskog stvaralaštva“, ali i podvlače da za to nemaju uslove.

S obzirom da u lokalnoj samoupravi do skoro nije postojala omladinska politika, nije bilo zvaničnih tijela koja bi se bavila ovim pitanjem. Sa druge strane, OKC je od 2012. do 2015. razvijao ovakav model učešća omladine i pružao uslove umjetnicima i mladima da se kreativno razvijaju i izražavaju. U okviru tog modela postojala je i otvorena muzička vježbaonica sa studiom za snimanje zvuka, a sama organizacija utemeljena je na ideji dijeljenja prostora i jedno vrijeme je funkcionisala kao prostorni i tehnički resurs svim umjetnicima i kreativnim mladim ljudima u gradu.

Za startovanje prve OKC-ove crowdfunding kampanje u zajednici odlučili smo se nakon učešća naših članova na obuci „Akademija održivosti“. Smatramo da tek dolazi vrijeme kada će većina privrednika i naših imućnih sugrađana postati pravi filantropi. Mnogo oraganizacija građanskog društva u našem gradu već razvija sjajne programe, koji će biti sve bolji, ako ih budemo podržali!

ZA BUDUĆNOST MUZIKE SA SKALA, podržite OKC na Ž.R. 540-963258
sa naznakom: DONACIJA za MUZIČKU VJEŽBAONICU
Rad OKC Tima je TRANSPARENTAN i svako može imati uvid u način sprovođenja kampanje.

Uključi se i utiči: razvoj filantropije za jače civilno društvo!

Kampanju realizujemo sa Fondom za aktivno građanstvo-fAKT i SING mrežom, kroz program „Akademija održivosti“, uz podršku Evropske unije i Balkanskog fonda za demokratiju, poručuju iz Omladinskiog kulturnog centra.

Najčitanije