17.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Održan maskenbal u okviru 49. Praznika mimoze

Prvi ovogodišnji maskenbal u okviru 49. Praznika mimoze koji organizuju Opština Hereg Novi i JUK Herceg fest, održan je u subotu prepunoj sali Instituta ,,Dr Simo Milošević Igalo“ u tradicionalno sjajnoj atmosferi i raspoloženju.

Sve je počelo nastupom Gradske muzike i mažoretki, koji su defileom i prepoznatljivim zvukom najavili još jednu spektakularnu feštu. Zatim su salu okupirale maske, njih nekoliko stotina je zagospodarilo podijumom, ali i među stolovima, animirajući sve goste i stvarajući nezaboravnu i jedinstvenu atmosferu kakvu samo maškare mogu da napeave. Da se takvo raspoloženje nastavi potrudila se zvijezda Tijana Dapčević koja je potom preuzela podijum i svojim hitovima Negativ, Zemlja mojih snova, Ljubi mi se i ostalim, uvela noć u kulminaciju ali i proslavila svoj rođendan.

,,Ovo je pravi način da proslavim rođendan. S obziirom da 24 godine se bavim ovim poslom navikla sam na takve situacije da sebi za rođendan naprvim žurku kad imam nastup“, kazala je Tijana novinarima i dodala da voli Herceg Novi i Praznik mimoze.

,,Zato što je riječ o lijepom cvijeću i super je cijela priča oko mimoze koja je vjesnik sunca i proljeća i dešava se u vrijeme moga rođendana, tako da me za ovu manifestaciju vežu samo lijepe stvari, a kada bih se maskirala odabrala onda bi bih bila Lepa Brena, to je prvo što mi pada na pamet“, dodala je Tijana.

Maskenbal Igalo 2018.

U završnici  maskenbala publika je birala najbolje maske, a prema njihovoj odluci prvo mjesto sa 162 glasa i nagradu od 1000 eura je osvojila maska ,,Palma import“ koja je predstavljala zdravu i zarażenu palmu i sulaša. Drugo mjesto sa svega 5 glasova manje i nagradu od 700 eura osvojila je maska ,,Ljepotica i zvijer“ NVO Maškarada Tivat dok je treće mjesto i nagradu od 500 eura osvojila maska ,,RIP Playboy“. Novčane nagrade je obezbijedila Direkcija 49. Praznika mimoze, a najbolje maske će dobiti i nagrade u hrani i piću koje su obezbjedili sponzori  – restoran Olimpija Kumbor, Trebjesa Nikšić i Plantaže 13. jul Podgorica.

Maskenbal Igalo 2018.

Do kraja Praznika mimoze preostaje još jedan, završni maskenbal na kojem će, takođe u Institutu „Dr Simo Milošević“, nastupiti grupe Toć i Exodus.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije