13.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Održan dječji maskenbal u okviru Praznika Mimoze (foto)

„Porodica Flinstons“ najuspješnija je grupna maska Dječjeg maskenbala uzrasta do 7 godina, koji je u okviru 49.Praznika mimoze održan u nedjelju poslije poslije podne u Institutu Igalo.

Drugo mjesto, po ocjeni žirija pripalo je „Saksije kamelije“, a treće maski „Pingvini“.U konkurenciji pojedinačnih maski nagrade su dobili „Kućica Ivice i Marice“ kao prvoplasirana, „Reciklaža“ je zaslužila drugu i „Kamelija“ treću nagradu. Dodjeljena je i specijalna maska najmlađoj maskiranoj djevojčici koja ima svega 36 dana života.

Takmičenje je bilo organizovano u dvije starosne grupe . U grupnoj konkurenciji djece starijih od 7 godina najuspješniji bio je “Požar i dobrovoljno vatrogasno društvo“. „Aladin i čarobna lampa“, bili su drugoplasirani, a „Novski oriđinali“ zauzeli su treće mjesto. Kao najbolje u pojedinačnoj konkurenciji odabrane su maske – „Snježna vjeverica sa Vrbanja“, drugo mjesto je osvojila maska „Srećomat“, a treće „Gorenje veš mašina“.

Dječijimaskenbal

Više od hiljadu maskirane djece, su na kreativan i originalan način oživjeli likove iz omiljenih bajki i priča, crtanih filmova, ali i svakodnevnog života,  među njima većina ručno rađenih, stavile su pred ozbiljne muke žiri.

,,Zaista je bilo teško odabrati, jer smo vidjeli nevjerovatno mnogo dobrih i kvalitetnih maski. Rukovodili smo se  kreativnošću i idejom u izradi maski, ali prije svega da li su te maske pravljene u kućnoj radinosti“, komentar je žirija koji je bio sastavljen od predstavnika organizatora Dječijeg maskenbala i Praznika mimoze, ta od predstavnika roditelja prisutnih na maskenbalu.

Sva djeca koja su učestvovala na maskenbalu dobila su na kraju „Mimozin slatki paketić“, a program Dječijeg maskenbala su vodile Dragan Vlaović i Ksenija Pejović.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije