15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

Odložena sjednica SO Kotor – kriza vlasti ili usaglašavanje stavova?

Kotor

Nastavak 16. kao i 17. sjednice Skupštine opštine Kotor, čije je održavanje bilo zakazano za danas, došlo je nakon zahtjeva dijela odbornika iz vladajuće koalicije, kazala je predsjednica Skupštine opštine (SO) Kotor Dragica Perović.

“Radi se o potrebi za dodatnim konsulatacijama i usaglašavanjem stavova o odlukama koje su od značaja za grad. Zatraženo je od mene da današnje zasijedanje odložim na neodređeno vrijeme, a već na kolegijumu u ponedjeljak ćemo se dogovoriti i imati preciznu informaciju”, kazala je Perović za Radio Kotor.

Ona je navela i da je riječ o uobičajenoj praksi, kao i da je opozicija u par navrata tražila da se odloži sjednica.

“Sada se digla veća prašina nego što bi trebalo, vjerovatno jer je skupština zakazana poslije izvjesnog perioda, pa sad kao na prečac odložena”, kazala je Perović.

Obzirom da se u tekućoj godini održala samo jedna sjednica, ona je kazala i da do prinudne uprave u Kotoru neće doći.

Dragica Perović – foto Radio Kotor

“Želja da ovi koji su otišli se nikad više ne vrate je ono što nas drži čvrstima. Ostaćemo principijelni do kraja i nećemo im dati šansu da se ponovo vrate. Kao Dragica Perović mogu im reći “da se babi snilo što joj bilo milo”, kazala je Perović, dodavši da opozicija i treba da love sve greške vlasti, da ih publikuje, ali da su one formalne, a ne suštinske prirode.

Kako je kazala, svečana sjednica povodom Dana opštine Kotor 21. Novembra, vodi se kao svaka druga skupština.

Najčitanije