Za obnovu tvrđava u Herceg Novom, Klisu, Šibeniku i Zenici oko 1,3 miliona eura iz EU fondova

Kanli kula

Za rasvjetu i digitalno opremanje tvrđava Kanli-kule u Herceg Novom, Klisa i Sv. Mihovila u Šibeniku te Vranduka kod Zenice i  osigurano je oko 1,3 miliona eura iz programa prekogranične saradnje (IPA) Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a radovi bi trebali završiti do kraja godine, rečeno je u srijedu na zajedničkom predstavljanju toga međudržavnog projekta na Klisu.

Kako je istaknuto, digitalizacijom i rasvjetom pridonijet će se atraktivnosti tih četiriju tvrđava i dodatnom privlačenju posjetioca i turista.

Tamara Vujović iz hercegnovske opštine rekla je kako joj je drago što je i taj crnogorski grad dobio priliku biti partner u projektu prekogranične u saradnje s Hrvatskom i BiH.

“Digitalizacijom Kanli-kule pridonijet će se boljem posjetu turista toj tvrđavi”, dodala je Vujović.

Kanli kula

Kata Žganjer iz Muzeja grada Šibenika rekla je kako će se digitalizacijom omogućiti međusobno internetsko povezivanje četriju tvrđava: Sv. Mihovila u Šibeniku, Kliške tvrđave te Vranduka kod Zenice i Kanli-kule u Herceg Novom.

“Moći ćemo istodobno vidjeti što se događa u te četiri tvrđave”, kazala je Žganjer.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.