Obnavljaju fond sadnica mimoze – stvaraju katastar žutog cvijeta

Mimoza
Mimoza

Opština Herceg Novi će u toku narednog mjeseca objaviti javni poziv za sve zainteresovane privatnike koji imaju objekte uz Jadransku magistralu, Šetalište Pet Danica, ili uz Njegoševu ulicu, a koji bi željeli u svojim dvorištima da zasade mimozu.

Nakon objavljenog poziva, službenici iz nadležnog sekretarijata će u narednom periodu obići zainteresovane privatnike i njihove parcele i ocijeniti kakvi su uslovi za sadnju.

Svi zasadi će ući u katastar zelenila (katastar mimoze), a ideja je da Opština Herceg Novi bude donator, uz obavezu vlasnika zemljišta da se brine o sadnicama.

Kako je kazala koordinatorka radne grupe ispred kabineta predsjednika Opštine Tamara Vujović, grad je, u saradnji sa civilnim sektorom i građanima, odlučan u namjeri da se u narednom periodu zasadi što više sadnica mimoze, a sa ciljem obnove fonda koji je nekada iznosio 30 hiljada sadnica na teritoriji našeg grada.

Posjetićemo, još od ranije postoji ideja o zasadima mimoze novih bračnih parova koji sklope brak u hercegnovskoj opštini, a na radnoj grupi je da razradi i realizuje tu ideju.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.