22 C
Kotor

Slušaj online radio

Obilježili Međunarodni dan turističkih vodiča posjetom Prčanju

Povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča koji se u svijetu obilježava 21. februara, članovi Udruženje vodiča iz Kotora juče su posjetili Prčanj, gdje su im domaćini bili don Ivo Ćorić i predsjednik NVO Bope.

Vodiči iz Kotora već treću godinu za redom na ovaj način obilježavaju ovaj dan, druže se i dodatno uče o bogatoj istoriji Boke.

– Prčanj je mjesto o kojem često pričamo našim turistima ali obzirom na već ustaljene izlete agencija za koje radimo rijetko je ovo mjesto je uključeno za posjetu. Upravo zbog toga jedan broj naših kolega nikada nije posjetio crkve na Prčanju. Naš domaćin don Ivo Ćorić je ovoga puta preuzeo ulogu vodiča i podjeli sa nama lijepe i manje lijepe trenutke kroz bogatu istoriju Prčanja. Nakon obilazaka crkava sa predsjednikom NVO Bope razgovarali smo o tradicionalnim manifestacijama, turizmu ali i o mentalitetu lokalnog stanovništva ovog malog mjesta, kazali su nam iz Udruženja turističkih vodiča Kotora.

Nadamo se da će turističke agencije prepoznati bogatu pomorsku prošlost i kulturno istorijske vrijednosti Prčanja te ga uvrstiti u svoje progarame.

Najčitanije