NVO Porat Budva – Pizana: Kapije na ulazu u luku narušavaju mediteranski ambijent

Kapija na ulaz u Luku Budva

Iz NVO „Porat Budva – Pizana“ reagovali su na novopostavljene kapije na ulazu u gradsku luku, navodeći da one svojim rogobatnim izgledom i dizajnom odskaču od postojećeg mediteranskog ambijenta, pa pozivaju nadležne da reaguju i uklone kapije.

“Poštovani građani Budve, ukoliko ste juče prošetali gradskom Lukom preko naše Rive mogli ste da vidite novopostavljene kapije čiji izgled nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Zakupac luke je postavio kapije od inoksa koje svojim rogobatnim izgledom idizajnom odskaču od postojećeg mediteranskog ambijenta. Smatramo da luka i Stari grad čine jednu ambijentalnu cjelinu i strogo treba voditi računa o svakom detalju koji može da naruši taj sklad”, naveli su iz NVO „Porat Budva – Pizana“.

Kapija na ulaz u Luku Budva

U saopštenju, koje potpisuje predsjednik te NVO Jerolim Dragičević, oni ističu da se takvim dizajnom kapije građanima Budve šalje poruka dezintegracije sa lokalnim stanovništvom tj. totalno oduzimanje prostora, zabrana pristupa, zabrana korišćenja za šetnju naše Rive i Školijere.

“Koliko smo upoznati, do sada se nije desio ni jedan incident da je oštećeno neko plovilo ili da se desila bilo kakva druga neprijatnost nekom od vlasnika plovila, tako da ne vidimo razlog postavljanja bilo kakvih ograda, a pogotovo ne ovakvih koje će djelovati zastrašujuće i za nas i za posjetioce našeg grada”, ističu iz te NVO.

Kapija

“Pozivamo nadležne organe da reaguju i uklone ove kapije, u suprotnom da daju odgovore građanima i nama koji se borimo za očuvanje autentičnog izgleda ambijenta, ko je i sa kojom namjerom dao odobrenje za postavljanje ovakvih kapija”, zaključuju iz NVO Porat Budva – Pizana.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.