17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

NVO Naša akcija – Obilježen Dan planete Zemlje 2018. u Tivtu i Risnu

AProteklog vikenda NVO Naša akcija sa svojim partnerima organizovala je akcije povodom Dana planete Zemlje na nekoliko lokacija u Bokokotorskom zalivu, gde je ucestvovalo preko 160 volontera iz 11 gradova Crne Gore.

U subotu 21.aprila, odrzana je akcija ciscenje Risanskog gradskog parka.  JU OŠ “Veljko Drobnjakovic i NVO Nasa akcija organizovali su ovu aktivnostu u partnerstvu kroz projekat “Edukacijom i aktivizmom za ljepsi grad i bolju buducnost” koji realizuje NVO Nasa akcija pod pokroviteljstvom opstine Kotor.

Istog dana, NVO Naša akcija u saradnji sa Sekreterijatom za Zastitu zivotne sredine Tivat i pod pokroviteljstvom Porto Montenegra organizovala akciju ciscenja obale Tivta.  Akciji su se pridruzili Osnovna skola “Drago Milovic’ kao i clanovi NVO Teserakt i planinarskog kluba Vjeverica.

U nedelju 22. aprila Dan za planetu zemlju odrzan je u Risanskom aktvatoriumu akcijom ciscena obale gde se cistila kompletna obala u samom mjestu, a zatim i deo razudjene i krzovite obale od Risna do pocetka Perasta.  Ovu aktivnost je NVO Nasa akcija organizovala sa partnerima planinarski klub Vjeverica, triatlon klub Kotor, kulturni centar “Nikola Djurkovic”, JU O S “Veljko Drobnjakovic , Fondacije Kotorskog festivala za djecu, TO Kotor i NVO Koltrina, a pod pokroviteljstvom JP Morsko dobro i uz podrsku doo “Komunalno – Kotor”.  Akciji su se pridruzili i clanovi kluba mladih Euromost iz Bijelog Polja, kao i omladina iz Tivta, kao i Kotorski ribari.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije