9.4 C
Kotor

Slušaj online radio

Novo izdanje Paraglajding dana

Paraglajding dan

Nakon prošle godine premijerno izvedenog Paraglajding dana,  organizator, hercegnovski paraglajding klub Adriafly, izvešće u  nedelju, 22. aprila, novo izdanje, još bogatije i spektakularnije. Za  ovu priliku osim individualnih, obezbijeđeno je učešće iz regiona  još pet tandem paraglajdera s instruktorima, tako da će postojati  mogućnosti da na bezbjedan način iskustvo leta paraglajerom podijele  sa još 20-ak zainteresovanih!

Događaj počinje u 10 sati na oficijelnom poletištu „Dizdarica“ na  Žlijebskoj lastvi, uz prve solo uzlete i dogovor oko posada i  redosljeda letjenja tandem paraglajdera, a u zavisnosti od vremenskih  uslova, odvijaće se sve do 17, ili 18h. Startuje se sa visine od 900 m,  da bi se u 20-o minutnom letu stiglo praktično na nivo mora, na  sletište u Kutskom polju, odakle je obezbijeđen prevoz nazad u  planinu.

Osobe zainteresovane za posmatranje leta i slijetanja, odnosno koje  hoće da nauče nešto više o ovom sportu, mogu da budu prisutne kod  sletišta u Kutskom polju, koje se nalazi odmah iza pumpne stanice  „Opačica“, s lijeve strane. Na sletištu će između 11 i 18h  stalno biti nekog od članova paraglajding kluba Adriafly.

Paraglajding dan

Prijave zainteresovanih za let tandem-paraglajderom mogu se obaviti  porukom na vajber: 069360803 (Željko Starčević, Agencija za razvoj i  zaštitu Orjena), uz napomenu da sama prijava nije apsolutna garancija  da će zainteresovana osoba zaista i poletjeti, jer to zavisi još od  niza faktora. U svakom slučaju, organizatori će sa svoje strane  učiniti sve da sve svi prijavljeni dobiju priliku za let.

Učešće na događaju je besplatno, a na sopstvenu odgovornost.  Iskoristite mogućnost da upoznate ljepotu paraglajdinga i leta s ruba  Orjena iznad jednog od najljepših zaliva svijeta, bilo kao učesnik, bilo kao posmatrač!

Paraglajding dan je događaj u okviru zajedničkog programa „Orjen,  planina kraj mora“, čiji je koordinator Agencija za razvoj i zaštitu  Orjena, a koji se realizuje uz podršku Opštine Herceg Novi i  Turističke organizacije Herceg Novi. Ujedno, Turistička organizacija Herceg Novi je donirala Agenciji za  razvoj i zaštitu Orjena tandem paraglajder, koji je Agencija potom  ustupila na korištenje hercegnovskom paraglajding klubu Adriafly.

Najčitanije