16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

„Noć muzeja“ u kotorskom Pomorskom muzeju – Izložba o kartografiji

Pomorski muzej Kotor – foto Boka News

,,Crtanje svijeta“  naziv je izložbe koja će biti otvorena u petak 18. maja sa početkom u 20 časova u Pomorskom muzeju u Kotoru.

Na izložbi kojom će biti predstavljen dio kartografse građe iz fundusa ove muzejske ustanove, govoriće direktor Pomorskog muzeja Andro Radulović, autor izložbe Ilija Mlinarević i Dražen Jovanović, profesor istorije, rukovodilac Zbirke pomorskog nasljeđa iz Tivta.

U muzičkom dijelu programa će učestvovati učenici Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje,,Vida Matjan“ iz Kotora. Pomorski muzej ovu izložbu organizuje povodom manifestacije “Noć muzeja” i Međunarodnog dana muzeja. Izložba ,,Crtanje svijeta“ je realizovana u saradnji sa Ministarstvom kulture Crne Gore u okviru programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2017. godinu.

Inače, Pomorski muzej Crne Gore, u okviru iste manifestacije, u subotu 19. maja sa početkom u 20 časova će organizovati predavanje i promociju brošure na temu ,,260 godina od pomorskog okršaja braće Ivanović iz Dobrote u luci Pirej“. Predavanje je namijenjeno djeci školskog uzrasta.

Brošura ,,260 godina od pomorskog okršaja braće Ivanović iz Dobrote u luci Pirej“ je realizovana  2017. godine u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma u okviru projekta ,,Sva čuda Crne Gore“.

Najčitanije