18.1 C
Kotor

Slušaj online radio

“No-Mi” donirala vozilo Službi zaštite i spasavanja Herceg Novi

Donacija

Kompanija „No-Mi“ donirala je Opštini Herceg Novi, odnosno hercegnovskoj Službi zaštite i spasavanja vozilo Renault Kangoo 4×4 1.9dCi, koje će biti korišteno za potrebe transporta spasilaca na nepristupačnim terenima, opreme i psa tragača sa vodičima i markirantima.

Kako je kazao vlasnik kompanije „No-Mi“ Zdravko Mišeljić, kolektiv tog preduzeća se uvijek rado odazivao akcijama pomoći u bilo kom slučaju.

-Naša poruka je da naš prelijepi Herceg Novi zaslužuje sve najbolje i svi moramo da učinimo i doprinesemo da bude u vrhu crnogorskog turizma, ali i uopšteno, a ne na dnu, poručio je Mišeljić.

Potpredsjednik Opštine Herceg Novi Miloš Konjević zahvalio se kompaniji „No-Mi“ na donaciji, uz napomenu da je sve više privrednika koji prepoznaju značaj i neophodnost pravilnog funkcionisanja Službe zaštite i spasavanja, te najavio nabavku dodatnih vozila za potrebe Službe u narednom periodu.

Napominjemo da je prošle sedmice održano svečano otvaranje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Bijela, a u planu Opštine Herceg Novi je i uskoro otvaranje Dobrovoljnog vatrogasnog društva Luštica, a nakon toga i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Herceg Novi.

Opština Herceg Novi odlučna je u namjeri da preventivnim i pravovremnim djelovanjem smanji mogućnost pojave i širenja velikih požara, kao što je to bio slučaj sa poluostrvom Luštica tokom ljeta prošle godine. Napominjemo i da Opština Herceg Novi vrši stalne obuke pripadnika Službe zaštite i spasavanja.

Načelnik Službe zaštite i spasavanja Zlatko Ćirović naglasio je da će donirano vozilo biti od velike pomoći, pogotovo pri izlasku na teren u zaleđu našeg grada. On se zahvalio kompaniji „No-Mi“, ali i apelovao na druge privrednike da ukoliko su u mogućnosti, pomognu Službi zaštite i spasavanja, kako bi svi zajedno poboljšali uslove rada Službe i omogućili građanima najbolji vid zaštite od požara, zemljotresa i ostalih nepogoda.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije