17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Njegoševa ulica u Herceg Novom postaje promenada – Nakon izrade projekta tender za izvođače radova

Herceg Novi 
U Agenciji za izgradnju i razvoj Herceg Novog u toku je projektovanje rekonstrukcije dijela Njegoševe ulice od parka svetog Leopolda do bifea Beograd.
Riječ je o potpuno novom konceptu ulice, a u planu su sanacije svih fasada na zgradama koje se nalaze na tom potezu, priča za RTHN vd direktora Agencije Aleksandar Kovačević.
– Uradiće se dva korza sa lijeve i desne strane, odnosno pješačka zona. Kolska komunikacija po sadašnjem rješenju biće definisana kao kaldrma. Kod glicinije će biti postavljena dva podižuća stuba, koja će automatski da se podižu, recimo u 19 sati, mada to još nismo tačno definisali. Time će Njegoševa da postane jedna promenada – objašnjava on.
Najmera lokalne uprave, kako navoi Kovačević, je da eliminiše kolski saobraćaj tokom večernjih sati, kako bi oživjeli grad.
– Taj projekat se radi sa svim konzervatorskim uslovima, konzervator je direktno uključen u izradu. Ništa ne prepuštamo slučaju, sve će biti autentično u nekom ambijentu koji ovaj grad zaslužuje – navodi on.
Kovačević je kazao da bi posao projektovanja trebalo da bude završen do kraja januara naredne godine, nakon čega će biti raspisan i tender za izbor izvođača radova.
Izvor:RTHN
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije