Neradni dani za Uskrs i raspored bogosluženja

Katedrala Svetog Tripuna- foto Boka News

Iz Biskupskog ordinarijata Kotor obavještavaju da će sutra, na Veliki četvrtak, 29. marta u 10 sati biti služena pontifikalna sveta misa i posveta ulja. U 18 sati Misa Večere Gospodnje i obred pranja nogu apostolima.

Na Veliki petak, 30. marta u 18 sati biće obredi Muke Gospodnje.

Na Veliku subotu, 31. marta biće Vazmeno bdijenje, u 20 sati.

Na Uskrs, u nedjelju 1. aprila sveta misa i blagoslov jela biće u 6 sati.

Pontifikalna sveta misa u 11 sati, a u 18 sati sveta misa u crkvi sv. Klare.

Raspored bogoslužennja u župama Kotorske biskupije.

Neradni dani za Uskrs

Uskrs

Povodom predstojećeg vjerskog praznika Uskrsa, za zaposlene rimokatoličke vjeroispovjesti i Vaskrsa, za zaposlene pravoslavne vjeroispovjesti, iz Ministarstva rada i socijalnog staranja je saopšteno, da će neradni dani za vjernike rimokatoličke vjeroispovjesti biti petak 30. mart i ponedjeljak 2. april, a za vjernike pravoslavne vjeroispovjesti petak 6. april i ponedjeljak 9. april.

“Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu”, navode iz Ministarstva rada i socijalnog staranja.

 

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.