13.9 C
Kotor

Slušaj online radio

„Navar“ razvija kapacitete

Bonići

Ministarstvo održivog razvoj i turizma izdao je tivatskoj kompaniji „Navar Incorporated“ građevinsku dozvolu za gradnju hale za servis, montažu, opremanje i prodaju brodova u krugu male marine tog preduzeća u naselju Bonići u Tivtu.

Nova hala čelične konstrukcije pokrivene sendvič-panelima, gradiće se na mjestu postojeće stare zidane hale sa nadstrešnicom, ukupne površine skoro 700 kvadrata. Na toj lokaciji napraviće se savremeni objekat, podijeljen u zatvoreni i poluotvoreni dio. Osim dijela za opremanje i remont brodova, nova hala će sadržati i kancelarijski, te prostor za skladištenje rezervnih djelova…

U hali koja će biti opremljena i mostnim dizalicama, će se prvenstveno obavljati remont i farbanje brodova koji će u nju biti dopremani travel-liftom. Na taj način će „Navar“ dobiti zatvoreni prostor u kome, bez uticaja na okolinu, može vršiti i izuzetno zahtijevna farbanja i remontne radove na luksuznim jahtama u kontrolisanom ambijentu, kao i prostor za obavljanje remontnih radova na motortima i pomoćnim uređajima jahti i brodova.

Navar
Navar

Sa izgradnjom ove hale, te nabavkom novog, većeg travel-lifta koji iz mora na obalu može podići brodove teške do 200 tona ,a što se očekuje početkom naredne godine „Navar“ će kompletirati kapacitete svog malog brodogradilišta u Bonićima. Iz proizvodnog dijela „Navarovog“ centra inače, već godinama „izlaze“ novosagrađeni manji čamci, radni i brodovi za sport i rekreaciju, od stakloplastike i aluminijuma, rađeni po sopstvenim projektima. Opština Tivat oslobodila je investitora obaveze plaćanja komunalija jer je nova hala nautičko-servisnog kompleksa u Bonićima, objekat od opšteg interesa.

Najčitanije