Nastavljeni radovi na rekonstrukciji šetališta Pet danica

Šetalište Pet danica

Radovi na rekontrukciji Šetališta Pet danica, na potezu od lokala Mimoza do Dominikane, nastavljeni su tokom jučerašnjeg dana. Kao što su iz Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog još ranije najavili, čekalo se odobrenje građevinske inspekcije za nastavak izvođenja radova, kako bi se što prije pristupilo rješavanju problema sa rekonstrukcijom.

Revidovani projekat rekonstrucije poslat je krajem oktobra Institutu za građevinarstvo u Podgorici, a izmjenom je previđeno da se i na tom potezu šetalište proširi sa morske strane.

Ukupna vrijednost rekonstrukcije šetališta iznosi 350 hiljada eura, a rok za izvođenje radova na trasi gdje se sada radi je 60 dana. Radovi neće biti prekidani, sem 25. decembra ove godine, 1. i 2. januara naredne, kao i u slučaju loših vremenskih uslova. Radove na rekonstrukciji šetališta izvodi Đokić group D.O.O.

Podsjetićemo da je rekonstrukcija šetališne staze u dužini od 365m od Galeba u Igalu do kupališta Raffaelo na Toploj počela još 2015. godine, a do sada je proširen dio Šetališta od Galeba do picerije Twins, postavljena javna rasvjeta i dio zelenila. Radovi su bili konzervirani nekoliko puta, zbog praznika, ljetnje sezone i preprojektovanja.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.