7 C
Kotor

Slušaj online radio

Nastavlja se popločavanje Šetališta Pet Danica u Igalu – radovi gotovi do 1. juna

Pet Danica šetalište

Po riječima direktor Agencije za izgradnju i razvoj Herceg Novog, Bora Lučića popločavanje dijela Šetališta Pet Danica u Igalu, od Galeba do kompleksa Raffaelo, trebalo bi da krene krajem sledeće sedmice i da bude okončano do 1. juna.

– Dio behaton ploča je stigao, tačnije dva od 16 šlepera. Čekamo isporuku ostatka kako bismo nastavili sa radovima. Riječ je o nekoliko vrsta behaton ploča, kojima ćemo popločati tu dionicu – kazao je Lučić.

Nakon toga, uslijediće završni radovi, postavljanje galanterije – klupa, kanti za otpatke i sadnica na devet mjesta, najvjerovatnije tamarisa, mada to još uvijek nije definitvno.
Time bi trebalo da bude okončana skoro trogodišnja rekonstrukcija, odnosno proširenje šetne staze u dužini od 365 m, započeto još u oktobru 2015. godine. Novljani će tako 1. juna dobiti arhitektonski i hortikulturno sređenu dionicu Šetališta Pet Danica, proširenu za skoro tri metra.

Vrijednost investicije bila je 350.000 eura, a radove je izvodila barska kompanija „Đokić group” D.O.O. Radovi su bili konzervirani nekoliko puta, zbog praznika, sezone i preprojektovanja.

/K.M./

Najčitanije