11.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Nakon 4 godine, Baošići i rivijera spremni dočekuju ljetnju sezonu

Mz Baošić

Predsjednik Opštine Herceg Novi Stevan Katić i saradnici obišli su juče Mjesnu zajednicu Baošići, gdje su sa mještanima razgovarali o ostvarenom za poslednjih tri mjeseca, ali i o planovima za naredni period. Sa predsjednikom Opštine, teren su obišli i potpredsjednik Miloš Konjević, kao i sekretarka za lokalnu samoupravu Vesna Samardžić.

Sa članovima savjeta mjesne zajednice je analizirana situacija duž novske rivijere. Kako je kazao Katić, situacija se promijenila drastično u odnosu na prethodni period, posebno priobalni dio. Čitava rivijera, potez od Kumbora do Bijele je odrađen onako kako treba i na zadovljstvo svih.

-Što se tiče rivijere, ona ovu ljetnju turističku sezonu dočekuje spremno, posebno sa apekta infrastrukture i čistoće. Bili smo ovdje i prije tri mjeseca, i mogu reći da su odrađeni nadljudski napori da se stavi rasvjeta koja prije nije funkcionisala, da se isprave parapeti, kao i asfaltiranje dijela puta nakon završetka radova na kanalizacionom kolektoru. Do sada smo uradili jedan put, a u narednih desetak dana ćemo završiti i drugi, tako da do špica sezone sve bude potpuno spremno, kazao je Katić nakon obilaska terena.

MZ Baošić

Tokom sastanka mogle su se čuti i riječi hvale za predsjednike mjesnih zajednica, koji u konstantnoj komunikaciji sa opštinskim organima koordiniraju početke i tok radova na prioritetnim lokacijama. Predsjednik MZ Baošići Đuro Cvjetković, ali i predstavnici mjesnih zajednica Đenovići i Kumbor, saglasili su se sa da je u prethodnom periodu učinjeno puno na popravci infrastrukture, ali i da je još uvijek potrebno na nekim mjestima izvesti radove manjeg obima na sanaciji parapeta, očistiti i dodatno urediti pojedine zelene površine, a čule su se i sugestije za postavljanje dodatnih “ležećih policajaca” na pojedinim trasama.

Prema riječima Cvjetkovića, do prije samo nekoliko mjeseci u Baošićima nije vladalo uvjerenje da će to naselje biti spremno za sezonu, uključujući i radove na više lokacija, a sve iz razloga “što je prethodnih godina rađeno kako je rađeno”.

-U saradnji sa lokalnom upravom i izvođačima na terenu svakodnevno smo pratili radove, urađeni su parapeti i rasvjeta, asfaltirana je rivijera, pripremljeni su šahtovi, sve što je bitno što se tiče infrastrukture da bi sezonu dočekali spremni. Bilo je kritika, ali moram da kažem da ćemo sezonu dočekati mnogo prije prethodnih godina, kazao je Cvjetković i dodao da veliku zahvalnost duguje lokalnoj samoupravi i javnim preduzećima.

Baošići su prošlog ljeta zabilježili 135 hiljada noćenja, a prema riječima Cvjetkovića, uz bolje i ranije pripremljene Baošiće za sezonu, ta brojka možda ovog ljeta bude i prevaziđena.

Najčitanije