Najjači evropski avioprevoznik Lufthanse zainteresovan za linije prema Crnoj Gori

I Luštica Bay lobira kod Lufthanse

Lufthansa

Njemačka nacionalna aviokompanija Lufthansa zainteresovana je da otvori cjelogodišnu redovnu liniju iz Frankfurta, odmnosno Minhena za Tivat, dok bi austijski nacionalni avioprevoznika Austrian Airlines koji ona kontroliše, trebalo da uspostavi redovnu liniju iz Beča do Tivta.

Glavni su to detalji dosadašnjih pregovora koje su o intenziviranju saradnje vodili predstavnici Aerodroma Crne Gore i menadžmenta Lufthansa Grupe – najvećeg evropskog avioprevoznika. Prošle nedjelje Bernhard Vold, Lufthansin regionalni mernadžer za BiH, Hrvatsku, Crnu Goru, Srbiju i Sloveniju sastao se sa izvršnim direktorom ACG Danilom Orlandičem i razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje i dovođenju i same njemačke državne aviokompanije na crnogorsko tržište.

Lufthansa Grupa je već prisutna na crnogorskim aerodromima preko svog lou-kostera, kompanije Eurowings koja je sezonski letjela između Diseldorfa i Tivta, odnosno legacy prevoznika Austrian Airlines koja saobraća cijele godine na redovnoj liniji Beč-Podgorica. Eurowings je za ovu godinu najavio  povećanje broja rotacija na liniji za Tivat, ali i uvođenje nove linije za Podgoricu. Ovog ljeta još jedna članica Lufthansa Grupe – belgijski lou koster Brussels Airlines počevši od 9.maja, uvešće jednu sedmičnu rotaciju na liniji Brisel-Tivat.

Sami dolazak renomiranog legacy avioprevoznika kakav je Lufthansa u Crnu Goru značio bi izuzetno puno za ovdašnji turizam jer  ugledna njemačka državna aviokompanija do sada nikad nije imala redovnu liniju prema aerodromima Tivat ili Podgorica. Gigant sa sjedištem u Kelnu inače, ima flotu od preko 270 aviona i leti na 220 destinacija širom svijeta.

Prema informacijama koje su nam potvrdili dobro upućeni izvori, za otvaranje saobraćaja Lufthanse ali i Austrain Airlinesa iz Njemačke i Austrije za Tivat, veoma se zalaže i lobira kompanija Luštica Development koja u Tivtu razbija novo turističko naselje Luštica Bay i kojoj je posebno u intersu da ostvari što bolje aviokonekcije sa Zapadnom i Centralnom Evropom jer su joj ta tržišta najbitnije za njihov novi ultraluksuzni veliki hotel „The Chedi“ koji će na ljeto proraditi u Luštica Bay-u.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here

 

Komentari se na portalu objavljuju u realnom vremenu i "Boka News" se ne može smatrati odgovornim za napisano.
Zabranjen je govor mržnje, psovanje, vrijeđanje i klevetanje. Takav sadržaj će biti izbrisan čim bude primijećen, a autori mogu biti prijavljeni nadležnim institucijama.