16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Nacionalna aviokompanija zapošljava novo kabinsko osoblje – Od 25. marta prelaze na ljetnji red letjenja

vizual 30 destinacija

Nacionalna aviokompanija Montenegro Airlinse raspisala je konkurs za zapošljavanje ukupno 15 novih članova tzv.kabinskog osoblja (stjuarda i stjuardesa).

Potencijalni kandidati moraju biti crnogorski državljani, starosti između 20 i 30 godina, sa završenom najmanje srednjom školom, aktivnim znamjem engleskog i poznavanjem još jednog stranog jezika. Prijeve se dostavljaju narednih osam dana, a kandidate koji će biti upućeni na školovanje za kabinsko osoblje na avionima tipa „Embraer E-jet“ i „Fokker F-100“, izabraće posebna komisija.

Inače, MA u nedjelju 25.marta prelazi na ljetnji red letjenja koji će, kao i tzv ljetnja IATA sezona u vazdušnom saobraćaju, važiti do 28. oktobra 2018. godine.

“Uprkos brojnim izazovima i stalno rastućoj konkurenciji, MA je za nastupajuću sezonu proširio svoju operativnu mrežu u odnosu na prošlu godinu. Montenegro Airlines će saobraćati ka 30 gradova u 15 država, što je skoro trećina od ukupnog broja destinacija koje povezuju Crnu Goru sa Evropom i šire u periodu ljetnje sezone, kada pored MA saobraća i više od 50 drugih avio-kompanija“- saopšteno je danas iz nacionalnog avioprevoznika.

Da bi odgovorio povećanom obimu saobraćaja sa ukupno 100 sedmičnih rotacija iz Tivta i Podgorice, MA će pored pet aviona iz svoje flote, morati da za ljeto na kraće vrijeme po sistemu tzv. wet lease-a (iznajmljivanje vazduhoplova sa posadom)angažuje i još jedan nešto veći avion tzv. C kategorije – veličine „airbusa A-320“ ili „boeinga B-737“. Menadžment MA još je u potrazu za najpovoljnijim aranžmanom tog tipa.

U MA računaju da će u glavnom dijelu sezone od početka juna do kraja septembra prevesti ukupno 360 hiljada putnika, dok za cijelu 2018. očekuju ukupan promet od oko 620 hiljada putnika, što je značajno više nego lani.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije