16.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Na donatorskoj aukciji kupljeno novih 30-tak sadnica za Gradski park u Tivtu

Detalj iz tivatskog Gradskog parka

Veliki Gradski park u Tivtu uskoro će biti bogatiji za novih 30-tak sadnica ukupne vrijednosti skoro 2.000 eura, a koje su danas kupljene na donatorskoj aukciji koja je u toj botaničkoj bašti piređena povodom međunarodnog Dana parkova.

U akciji koju je organizovao Sekretarijat za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Opštine Tivat u saradnji sa Zelenim timom Opštine i Komunalnim preduzećem, učestvovalo je više tivatskih firmi i ustanova koje su kupile sadnice i poklonile ih parku. Među donatorima su bili Porto Montenegro, Luštica Development , Vodovod Tivat Vodakom, Komunalno, Turistička organizacija Tivat, JPU “Bambi”,  OŠ “Drago Milović”, NVO “Evropski dom” i Opština Tivat .

Pored ostaloga, za park su kupljene nove sadnice čempresa, krupnocvjetne magnolije, cigaraša, tulipanovca, kuline, košćele, crvenolisne šljive, pinjaka, judinog drva, ikvidambara, gloga i alepskog bora.

Prisutne je pozdravila sekretarka Opštine Tivat za zaštitu životne sredine Tatjana Jelić, a u muzičkom dijelu programa na violini je nastupila je učenica Muzičke škole Tivat Monika Lutovac.

Izvor:S.L

Najčitanije