17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Multimedijalna knjiga “Modri horizonti i njihovi čuvari” nakon Splita i Dubrovnika promovisana u Kotoru

Modri horizonti i njihovi čuvari – promocija foto Boka News

“Modri horizonti i njihovi čuvari” naziv je multimedijalne knjige za djecu, autorice Brune Bajić, koja je promovisana u subotu u u crkvi Svetog Pavla u Kotoru. U sklopu prezentacije prikazan je i film Modri kavez – posvećeni pomorcima i njihovim porodicama.

“Modri horizonti i njihovi čuvari” namjenjena je roditeljima i djeci, poručila je autorica Bruna Bajić. Knjiga je nastala inspirisana odrastanjem, dječjim pitanjima, snovima i ljubavi koja ne poznaje granice. Modri horizonti i njihovi čuvari sadrže dvanaest priča za laku noć, dvanaest skladbi i 24 ilustracije koje potpisuje Doris Živalj, autoricina sestra.

Modri horizonti i njihovi čuvari – promocija foto Boka News

Inače, cijela porodica Bajić uključena je u ovaj projekt. No najveća inpsiracija i glavni lik od kojege je sve počelo je Brunin otac, pomorski kapetan koji je plovio više od 30 godina.

„Ovo je priča za  sve one koji odlaze i one koji ostaju. Odrasla sam u porodici pomorca i svaki odlazak na brod svog oca posebno sam proživljavala. Često se kao dijete pitala gdje odlazi, što radi i koji su to daleki  horizonti kojima putuje. Modri horizonti i njihovi čuvari djelić su kruha sa sedam kora, na jednostavan dječiji i nježan način pokazuje –  što znači živjeti na moru i od mora“ – poručila je Bajić.

Modri horizonti i njihovi čuvari – promocija foto Boka News

Na promociji su govorili konzul Republike Hrvatske u Kotoru Marijan Kraić i producentica filma Žana Bajić, koja se zahvalila na potpori Opštini Kotor i Turističkoj organizaciji Kotor, koji su prepoznali ovaj projekat.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije