16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

More i kamioni uništili puteve

Put Donja Lastva

Služba za inspekcijske poslove Opštine Tivat, prilikom obavljanja svojih redovnih aktivnosti, utvrdila je da je došlo do većeg oštećenja lokanog puta u Donjoj Lastvi, u blizini crkve Sv. Roka. Na ovom potezu more već duže vrijeme kroz relativno loši obalni zid “izvlači” materiajl ispod puta i podlokava kolovoz koji je vidno propao.

“Neophodno je hitno preduzeti mjere popravke dijela puta u dužini od oko 30 metara, kako se ovaj dio puta ne bi obrušio u more. O nastalom oštećenju Služba za inspekcijske poslove sačinila je zapisnik i obavjestila Komunalno preduzeće Tivat, kako bi se krenulo u hitnu sanaciju.”- saopšteno je iz Komunalne inspekcije koja je veća oštećenja konstatovala i na lokalnom putu prema Ostrvu cvijeća. Tamo je u blizini mosta na rječici Gradiošnica došlo do oštećenja puta i rušenja dijela kolovozne konstrukcije u rječicu, što predstavlja opasnost za vozače.

Put ka Ostvru cvijeca

Inspekcija je Komunalnom preduzeću dostavila zapisnik sa lica mjesta uz preporuku da se na toj lokaciji postavi propisno upozorenje, odnosno  da se taj dio puta obezbjedi propisanom saobraćajnom signalizacijom, do sanacije oštećenja. Iz Komunalne inspkevcije najavili su da će u granicama svojih mogućnosti, u narednom period svakodnevno vršiti vršiti kontrolu prevoza tereta na lokalnom putu ka Gornjoj Lastvi duž kojeg je aktivno nekoliko većih gradilišta pa su teški kamioni čije osovinsko opterećenje prelazi nosivost kolovozne konstrukcije, dodatno ugrozili već ionako od ranije oštećen put.

Put Donja Lastva

“Svim teretnim vozilima koji prelaze nosivost od 10 tona biće zabranjivan prolazak pute za Gornju Lastvu. Kontrola će biti vršena i kod benzinske pumpe “Jugipetrola” na putu ka naselju Mažina, gdje nosivost kamiona koji se kreću ovom trasom ne smije biti veća od 7 tona”- najavili su iz Komunalne inspekcije.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije