11.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Mladi vaterpolisti Jadrana pripremali se u Splitu

Jadran Carine 2005. pripreme Split

Mladi vaterpolisti Jadrana Carine proteklog vikenda boravili su na pripremama u Splitu kod imenjaka Jadran Split. Riječ je o generaciji igrača rođenjih 2005 godine i mlađi, a pripreme su organizovane po principu razmjene po kućama. Jadranaši su u Splitu obavili pet treninga, to jeste pet sparing utakmica sa vršnjacima iz Splitskog Jadrana te jednu sa ekipom POŠK-a.

Ekipa Jadrana Carine brojala je 20 igrača i to: Đukići Rade, Miljanović Dejan, Voučko Andrej, Vico Stefan, Radanović Radivoj, Radović Stefan, Milojević Petar, Simović Krsto, Gajić Marko, Vuković Dušan, Stupar Danilo, Bukejlović Dimitrije, Pakaški Dragan, Kontić Šćepan, Šekularac Andrija, Huter Sava, Popadić Danilo, Vučurović Slobodan, Matijašević Tadija i Hadžić Meldin predvođeni trenerom Filipom Andrićem.

Jadran Split je jedan od najstarijih vaterpolo klubova u Hrvatskoj, sličnih je godina našeg Jadrana to jeste osnovan je 1920 godine i nosioc je vaterpola u Splitu. U vrijeme bivše Jugoslavije dva Jadrana su imala izuzetnu saradnju.

Ovakve pripreme organizovane po principu razmjene po kućama pored sportskog karaktera imaju i širu svrhu upoznavanja i stvaranja novih prijateljstava mladih vaterpolista iz dva kluba i dva grada. Splićani su bili odlični domaćini te se njihova uzvratna posjeta očekuje kroz mjesec dana.

Najčitanije