19.2 C
Kotor

Slušaj online radio

MK Green Factory sadiće palme na Pinima

Palma - Foto Boka News
Palma – Foto Boka News

Ponuda kompanije „MK Green Factory“ iz Tivta ocijenjena je kao najpovoljnija na tenderu koji je Opština Tivat raspisala za nabavku i sadnju ukupno 11 većih novih sadnica palmi vrsta kanarska datula.

Tražena su stabla visine od 4 do 5 metara i obima debla od 1,6 metara. Planirano je da se devet sadnica zasadi na gradskoj rivi i šetalištu Pine gdje će one zamijeniti isti toliki broj od štetnog insekta surlaš uništenih i posječenih palmi, dok će dva nova stabla biti posađena ispred zgrade Centra za kulturu.

„MK Green factory“ taj će posao obaviti za 84.483 eura sa PDV-om, dok su ponude koje su na tender poslali podgorički „Ekoplant“ i kotorski „Modo Veerde“ odbačene kao neispravne.

Inače, „MK Green factory“ je prošle i ove godine već dobio više ugovora za isporuku i sadnju velikih palmi i drugog ukrasnog bilja i baštenskog materijala za turističke komplekse Porto Montenegro i Luštica Bay, ukupne vrijednosti preko pola miliona eura.

Ta kompanija imaće rok od 25 dana od dana pošto potpiše ugovor sa lokalnom upravom, da ispruči i na Pinima i ispred zgrade tivatskog Centra za kulturu posadi nove velike palme.

Najčitanije