8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Ministrica Obuljen Koržinek: Važno je da sam tekst nominacije reflektira pravu povjest Bokeljske mornarice

Ministrica kulture Republike Hrvatske, Nina Obuljen Koržinek u Kotoru – foto Boka News

U izjavi za Hinu, nakon procesije u Kotoru ministrica kulture Republike Hrvatske, Nina Obuljen Koržinek,  povodom predstojeće kandidature upisa Bokeljske mornarice na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a, da je Bokeljska mornarica zaštićena u Crnoj Gori kao dio nematerijalne kulturne baštine, a da se bratovštine njeguju i u Hrvatskoj više od sto godina, te da će planirani upis biti rezultat dobre saradnje naših dviju država.

„Važno je da sam tekst nominacije reflektira pravu povjest Bokeljske mornarice i sve one koji su očuvali tradiciju a to su katolici,  Hrvati  i Kotorska biskupija. Najvažnjije je da ta nominacija i upis reflektira svo to vrijeme, stoljeća kroz koje su Bokelji, Hrvati i drugi koji su tu živjeli njegovali to kulturno dobro“ – kazala je Obuljen Koržinek.

Ministrica Nina Obuljen Koržinek je večeras u Kotoru razgovarala sa crnogorskim kolegom ministrom kulture Aleksandrom Bogdanović o upisu Bokeljske mornarice na Reprezentativnu listu nematerijalne kulturne baštine UNESCO-a.

Najčitanije