15 C
Kotor

Slušaj online radio

“Maškarada” na Riječkom karnevalu oduševila publiku

NVU „Maškarada“ Tivat učestvovala je prioteklog vikenda, sa 40 svojih članova na 35. Riječkom karnevalu na poziv Turističke zajednice grada Rijeke.

„Maškarada“ je sa svojom već proslavljenom maskom „Ilirska kraljica Teuta i ratnici“, i performansom oduševila riječku publiku koja ima visoke standarde. Od ukupno preko 10.000 maskiranih ljudi, između 104 grupe iz Hrvatske i regiona, od kojih su neke brojile i do 450 lica sa izvanrednim alegorijskim kolima, u osmočasovnoj povorci i spektakularnoj atmosferi „Maškarada“ je pobrala simpatije publike i zavrijedila komplimente. Predstavnici udruženja bili su gosti na svečnom prijemu kod gradonačelnika Rijek.- saopšteno je danas iz tog NVU.

Domaćin tivatskim karnevalistima u Rijeci bila je jedna od najpoznatijih tamošnjih karnevalskih grupa „Čiket“ koja ove godine slavi 25 godina postojanja, a koju će „Maškarada“ ugostiti na međunarodnom karnevalu u Tivtu ove godine, kao predstavnika Riječkog karnevala. „Maškaradi“ predstoji gostovanje na međunarodnom karnevalu u Strumici u Makedoniji narednog vikenda.

Najčitanije