15.8 C
Kotor

Slušaj online radio

Maškarada sa maskom „Ljepotica i zvijer“ oduševila na Strumičkom karnevalu

NVO Maškarada iz Tivta sa maskom „Ljepotica i zvijer“ proteklog vikenda učestvovala na Strumičkom karnevalu u Makedoniji, koji je proglašen za jedan od sedam najatraktivnijih zimskih svečanosti u Evropi.

Među 42 grupe i preko 2000 maskiranih ljudi iz zemalja Balkana, ali i šire, pa čak i iz daleke Arube, Maškarada sa trideset članova se u karnevalskoj povorci izdvojila fenomenalnim kostimima i rekvizitima i izazvala sjajne reakcije publike koja nije skrivala oduševljenje. Dokaz za to je bezbroj snimljenih fotografija, a nastup je krunisan završnim performansom na trgu koji je prema riječima posmatrača bio jedan od najupečatljivijih.

Na svečanom prijemu kod gradonačelnika Strumice Koste Janevskog, kojem su prisustvovali premijer Makedonije Zoran Zaev sa ministrima makedonske Vlade, kao i ambasador Crne Gore Predrag Mitrović i kompletan Internacionalni bord Federacije evropskih karnevalskih gradova, predstavnici Maškarade su razmijenili prigodne poklone.

Nastup na Strumičkom karnevalu iskorišćen je i za promociju prvog međunarodnog karnevala u Tivtu koji je planiran  9. juna 2018. godine.

Najčitanije