8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Martina Dujmušević apsolutni pobjednik

U Kostanjici održano Državno prvenstvo u ribolovu štapom sa neuređene obale

kostanjica

Klub za sportski ribolov na moru „Ama“ iz Kostanjice bio je u nedjelju domaćin prvenstva Crne Gore u ribanju štapom sa neuređene obale za seniore, seniorke i omladince uzrasta do 16 godina. Apsolutni pobjednik prvenstva je Martina Dujmušević, član KSR „Pagar“ Tivat, koja je sa 1.076 grama ulovljene ribe osvojila prvo mjesto ispred Vlada Borošeka iz kluba „Jugole Grakalić“ iz Herceg Novog, prvoplasiranog u muškoj kategoriji sa ulovom od 996 grama.

Drugo mjesto u seniorskoj konkurenciji za muškarce, sa 762 grama ribe, osvojio je Slobo Svilanović, član „Ribara“ iz Baošića, a treći je Miloš Dašić iz kluba „Igalo“, sa ulovom od 710 grama. Drugo mjesto u ženskoj konkurenciji osvojila je Kotoranka Olga Nikolić, član kluba „Širun“ Budva, koja je ulovila 524 grama ribe, a Slava Dojkić, član tivatskog „Pagara“ sa 404 grama zauzela je treće mjesto.

– Među juniorima zablistao je Vaso Terzić, iz kluba „Bokeška jedra“ Đenovići, za njim Mitar Berilazić iz „Pristana“ Bar, te Božo Ristelić iz kluba „Ama“ Kostanjica. Najveći primjerak ribe ulovio je Dragan Knežević iz budvanskog „Širuna“, koji se može pohvaliti sa rombunom od 648 grama – sopštio je glavni sudija Željko Kostić, i dodao da je najviše bilo sitne obalske ribe – goloci, bukve, labre, po neka lastavica, kao i rombuna i rjeđe orada. Za mamac su svi ponaosob imali na raspolaganju po kilogram mušlji, i po 250 grama lignji i kozica (gambora).
Lijepo, sunčano vrijeme i mirno more išli su naruku za 44 učesnika takmičenja, od kojih je bilo 14 juniora, šest žena i 24 muškaraca. Bilo je toplije, nego što su očekivali, te su morali da popiju veće količine vode, a sa takmičenja su se kućama vratili pocrvenjeli od sunca.
Pored maldih riblovaca učešće su uzeli i ribolovci iz klubova „Dinigla“ Bijela, „Rumija“ Bar, „Delfin“ Bar i „Kumbor“. Organizatori iz kluba „Ama“ još jednom su dokazali da su izuzetni domaćini, a u njihovom timu neizbježni su Gojko Seferović, Krsto Vulović iz „stare garde“, te Goran Dabović, Zoran Beljkaš, Ivan Brković…

Mladen Rostović, predsjednik Saveza sportskih ribolovaca na moru Crne Gore istakao je da je ovo redovna aktivnost saveza, svake sedmice imaju po neko takmičenje – prošle nedjelje u Tivtu, sada u Kostanjici, a iduće ih očekuje juniorsko prvenstvo u Budvi. Ovo je dio priprema za svjetsko prvenstvo koje ih očekuje u septembru u Setobalu u Portugaliji.

/M.D.P./

Najčitanije