10.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Mali admiral Bokeljske mornarice, Luka Kovačević na prijemu kod Predsjednika

Katić i Mali admiral Kovačević

Predsjednik Opštine Herecg Novi Stevan Katić ugostio je danas Malog admirala Bokeljske mornarice Luku Kovačevića. Uz čestitiku na izboru i prigodan poklon, Predsjednik je izrazio zadovoljstvo što je baš iz našeg grada ovogodišnji Mali admiral najstarijeg udruženja pomoraca, čija tradicija datira čak od IX vijeka, kaže se u saopštenju.

Poželio mu je da tokom jednogodišnjeg mandata dostojno predstavlja Herceg Novi i Bokeljsku mornaricu, ali i uživa u počasti koju je dobio.

Mali admiral se zahvalio na prijemu i izrecitovao dio loda – pohvala Svetom Tripunu koje je 27. januara govorio sa lođe kotorske katedrale posvećene ovom svecu, i to onaj dio koji šalje poruku sloge, sreće i ljubavi. Kako je rekao, srećan je zbog nove dužnosti, koju je rado i spremno prihvatio.

Predsjednik Podružnice Bokeljske mornarice Herceg Novi, Miro Marić objasnio je da je osmogodišnji Luka izabran za Malog admirala na sjednici Admiralata i Upravnog odbora Bokeljske mornarice. Istakao je da je Luku za izbor preporučio odličan uspjeh u školi, bavljenje sportom, kao i tradicija pomorstva u porodici.

Dodavši da je Lukin predak bio učesnik Pobune mornara u Boki Kotorskoj, Marić se zahvalio lokalnoj upravi na sjajno organizovanom obilježavanju stogodišnjice od ovog događaja, kao i na podršci u radu hercegnovske Podružnice Bokeljske mornarice.

Najčitanije