17.1 C
Kotor

Slušaj online radio

Mačić: Ni nakon 500 dana ne zna se kada će biti završeni radovi na bazenu u Kotoru

Protest zbog bazena

Gotovo je 500 dana od početka rekonstrukcije zimskog bazena u Kotoru, a eventualnog završetka nema ni u najavi. Tenderi padaju, vrijeme prolazi. Apsurdno, ali istinito: naši sportisti već pune dvije godine putuju do najbližeg bazena. Čak i kada stignu do njega, suočavaju se sa još jednim problemom: mjesta nema dovoljno.

Nažalost, jedan bazen koriste čak tri kluba što praktično znači da se u istom terminu u bazenu nađe više stotina osoba, saopštio je predsjednik Opštinskog odbora Demokrata Kotor Slobodan Mačić.

Naveo je da “između političkih igara, nametnute birokratije i sistemske neodgovornosti nadležnih institucija u državi, nalaze se naša djeca”.

Slobodan Mačić

“Razočarani nesposobnošću da se ovaj problem riješi, polako gube motivaciju, odustaju ili pak svoju sportsku budućnost traže negdje drugo, van granica Crne Gore. Ovim putem zahtjevamo od nadležnih u državnoj Direkciji javnih radova da do Nove godine okonča formalne postupke i izabere izvođača, a ukoliko u tome ne uspiju, da nas blagovremeno obavijeste da nisu u stanju to da urade, kako bi mi kroz plan rada Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora tražili način rješenja problema. Takođe poručujemo, ukoliko ovaj proces ne bude okončan u razumnom roku, a sve kako bi se išlo u pravcu spasavanja vaterpolo sporta u Kotoru, mi kotorske Demokrate, nećemo tražiti razloge odlaganja istog, već ćemo zahtijevati jasnu odgovornost za učinjeno odnosno neučinjeno po pitanju ovog projekta, od čije brzine završetka zavisi budućnost vaterpola i uopšte sporta u Kotoru”, saopštio je Mačić.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije