16.3 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay se ubrzano razvija, na ljeto otvaraju marinu, hotel…

Lustica bay – marina

Novi turističko naselje na Mediteranu Luštica Bay se ubrzano razvija kako bi ovog ljeta otvorio vrata prvog luksuznog hotela – The Chedi Luštica Bay, marina naselja sa 220 stambenih jedinica i Luštica Bay marine sa 176 vezova. Paralelno se odvija priprema za početak izgradnje novog naselja u Luštici Bay – gradskog jezgra Central kao mjesta za privremeni ili stalni boravak za oko 3,5 hiljade stanovnika – saopšteno je juče iz kompanije Luptica Development iz Tivta.

Ta firma je kćerka-kompanija egipatsko-švajcarskog konzorcijuma Oprascom koji realizuje ovu preko 1,1 milijardu eura vrijednu investiciju. Luštica Bay koji se razvija na obali zaliva Trašte u Krtllima kod Tivta najveći je investicioni projekat u turizmu Crne Gore i izgradnji rezidencijalnih sadržaja, te je istovremeno i jedina „greenfield“ investicija što podrazumijeva i izgradnju cjelokupne infrastrukture neophodne za funkcionisanje novog grada.

„Ova godina je višestruko značajna za razvoj projekta – u avgustu otvaramo vrata svima da posjete The Chedi hotel te marinu i sadržaje koje oni nude. Nova era luksuza ali i privatnosti počinje na ljeto.“- kazala je Slavica Milić iz marketinga Luštice Development.

Izgradnja hotela The Chedi Luštica Bay je počela prije tačno godinu. Hotel će biti smješten na centralnoj poziciji šetališta u naselju u marini odakle koje se pruža zadivljujući pogled na marinu i Jadransko more. Raspolagaće sa 111 soba, dva restorana (uključujući i specijalni restoran sa međunarodnom kuhinjom), barom, konferencijskim i poslovnim centrom, otvorenim bazenom, luksuznim spa i fitness centrom sa zatvorenim bazenom, teretanom, te pratećim objektima.

Kompanija Luštica Development planirala je ove godine veće učešće i promociju Crne Gore na internacionalnim sajmovima, kao i brojne novinarske posjete iz regiona i svijeta. Do sada je kompanija učestvovala na sajmovima u Dizeldorfu, Londonu, Stokholmu, Dubaiju, Bakuu, Sankt Peterburgu i Alma Ati u Kazahstanu. Novinari iz Velike Britanije Srbije, BiH, Slovenije i Njemačke su boravili ili borave u Luštici Bay.

Najčitanije