8.7 C
Kotor

Slušaj online radio

Luštica Bay za Krtole izdvojila 66 hiljada eura

Lustica-bay

U projekte od značaja za Mjesnu zajednicu Krtoli i naselje Radovići kompanija Luštica Development AD iz Tivta, u prošloj godini je uložila 66 hiljada eura. Donacije su realizovane iz sredstava opredijeljenih Protokolom o sponzorstvu koji ta kompanija svake godine potpisuje sa Opštinom Tivat- saoppteno je danas iz Luštice Development.

Za ambulantno vozilo namijenjeno potrebama medicinske ustanove u Radovićima obezbijeđena je 21,5 hiljada eura, Fudbalksi klub Sloga je dobila 5 hiljada, a opredijeljena su i sredstva za sanaciju puta u Đuraševićima, izgradnju i opremanje sportskog terena pored osnovne škole „Branko Brinić“, opremanje društvenih prostorija u Gošićima, te za finansiranje održavanja Vaskršnjeg turnira.

„Izuzetno smo zadovoljni saradnjom sa komšijama, a najviše na poštovanju dogovora i onoga što je zajednički interes u razvoju ovog područja. Najviše nas hrabri to što obostrano prepoznajemo probleme i što po tom pitanju imamo izuzetnu komunikaciju koja urodi plodom. U kompaniji Luštica Development su nam u svakom trenutku vrata otvorena i nailazimo na izuzetno razumijevanja kompletnog menadžmenta na čelu sa izvršnim direktorom Darrenom Gibsonom. Luštica bay je živ projekat koji se predano razvija i nadamo se da će se završiti što prije“ –kazao je predsjednik MZ Krtoli Ivan Starčević.

U okviru programa društveno-odogovornog poslovanja i Protokola o sponzorstvu, u prošloj godini kompanija Luštica Development je uložila 156  hiljada eura u projekte od lokalnog i nacionalnog značaja. Prema riječima Damira Moškova iz Luštice Development, kompanija je vodila posebno računa da više od trećine iznosa bude usmjereno na podršku neposrednog susjedstva Luštice Bay – području Krtoli.

„Vjerujemo da ćemo i ubuduće u tom smislu nastaviti saradnju i pomoći razvoj našeg neposrednog okruženja“- rekao je Moškov iz Luštice Development.

Luštica Bay je najveći najveći investicioni projekat u turizmu i izgradnji rezidencijalnih sadržaja na Mediteranu. Projektom se predviđa izgradnja sedam hotela, dvije marine, stanova, vila i porodičnih kuća, šampionskogog golf terena sa 18 rupa, komercijalno-administrativnog jezgra i ostalih neophodnih sadržaja. Od 2010. do sada kompanija je u projekte u zajednici je uložila više od 1,2 miliona eura.

Najčitanije