20.6 C
Kotor

Slušaj online radio

Lažna dojava o postavljenoj bombi evakuisala Trg magnolija u centru Tivta

Tivat dojava o bombi
Tivat dojava o bombi

Zahvlajujuči kako se na kraju ispostavilo, lažnoj prijetnji o postavljanju bombe u nekom od objekata na Trgu magnolija u centru Tivta, zaposleni u Oopštini Tivat dobili su produženi vikend jer danas nisu radili. Naime, zbog prijetnje bombom, oko 9.30 sati evakuisana je zgrada Opštine, kao i svi poslovni objekti na Trgu magnolija.

Prema nezvaničnim informacijama, oko 9.26 sati dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Tivat primila je telefonski poziv u kojem je anonimni muški glas saopštio da je na Trgu magnolija postavljena bomba koja će eksplodirati za 40 minuta. Cio kompleks je odmah evakuisan, a na lice mjesta izašli su policija, Služba zaštite i spašavanja Opštine Tivat i ekipe Hitne pomoći. Svi prilazi na centralni tivatski trg su blokirani, a policija je za saobraćaj zatvorila i dio ulice Druge dalmatinske brigade.

Iz Podgorice je hitno dovedena ekipa pirotehničara i kontradiverzionih stručnjaka Uprave policije koji su detaljno pretražili sve objekte na trgu, pri čemu im je pomagao i policijski pas, specijalno obučen za pronalaženje eksploziva. Tokom pretrage koja je okončana nešto prije 13 časova, ništa sumnjivo nije pronađeno, pa je utvrđeno da je u pitanju lažna dojava. Nakon toga policija je uklonila blokade i život se na centralnom tivatskom gradskom trgu brzo vratio u normalu. Jedino se na posao nisu vraćali opštinari koji su juče ujutro, dok je trajala pretraga njihovih kancelarija, uživali u lijepom vremenu, ispijajuči kafe na terasama ugostiteljskih lokala na Pinima.

Tivat dojava o bombi
Tivat dojava o bombi

Dok je trajalo „vanredno stanje“, građani su sa zanimanjem zastajkivali pred blokadama i posmatrali policajce i ostale aktere pretrage koja se odvijala u centru grada. Pretpostavljajući da se radi o lažnoj prijetnji, Tivćani su pokazali i veliku duhovitost šaleći se na račun motiva i mogućih počinilaca prijetnje bombom – od toga da su najviše koristi od svega imale kafedžije na Pinima gdje se juče tokom cijelog jutra, tražilo mjesto više u kafićima, preko toga da su zaposleni u Opštini svi ovako na jednom mjestu, posljednji put zajedno viđeni na tribini za NATO održanoj prije mjesec dana, do toga da su bombom na trgu gdje on ima stan, zaprijetili protivnici ulaska Crne Gore u Alijansu, pogođeni velikim doprinosom koju promociji NATO-a daje načelnik Generalštaba VCG, admiral Dragan Samardžić.

Tivat dojava o bombi
Tivat dojava o bombi
Izvor:S. L.
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije