12.9 C
Kotor

Slušaj online radio

Kulturnim manifestacijama slave dan grada

Otvaranje Pina i Žućenica fest 2015.
Tivat

Otvaranjem izložbe slika ruske umjetnice Marine Skepner u galeriji kompleksa „Buća-Luković“, večeras će početi niz kulturnih programa koje je za novembar pripremio Centar za kulturu Tivat.

Po tradiciji, kalendar kulturnih dešavanja u organizaciji CZK tokom ovog mjeseca je bogatiji nego inače, zbog toga što Tivat 21.novembra obilježava Dan grada.

Tako će do kraja mjeseca Tivćani biti u prilici da pogledaju izložbu umjetničkih fotografija „Vrmac“ autora Antona Gule Markovića, etnografsku izložbu „Blago bokeških baula“ koju priređuje Pomorski muzej Kotor, te prisustvuju koncertima Crnogorskog simfonijskog orkestra, klape „Jadran“ i hora „Veterani vazda mladi“. Biće priređen i koncert pod nazivom „Od Kvarnera pa do lijepe Boke“ i održana promocija knjige pjesama „Ničiji bezdan“, mladog tivatskog pjesnika Petra Popadića.

Pred domaćom publikom Centar za kulturu Tivat 19.novembra odigraće svoju predstavu „Filomena Marturano“, koja će da ranije gostovati i u Podgorici, dok će pozorišni ansambl iz Tivta 17.novembra gostovati i u Srbiji, u Ubu, sa predstavom „Betula u Malu valu“.

Tivat
Tivat

U Tivtu će 26.novembra gostovati Tetara FAVI iz beograda sa komadom „Plastika“, a za 20.novembar zakazana je premijera novog dokumentarnog filma „Plava gajeta i sivi beton“, poznatog crnogorskog sineaste Vladimira Perovića, koji je producirao tivatski Centar za kulturu. Promocija monografije koja je posvećena jednom od najznamenitijih Tivćana sa početka 20.vijeka, kapetanu duge plovidbe Iliji Damjanoviću iz Lepetena, a koju je izdala „Matica Boke“, održaće se 30.novembra.

Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije