15.5 C
Kotor

Slušaj online radio

„Kulturni pejzaž budvanskog priobalja“

plakat izlozba

Novoformirana OJU „Muzej i galerija“ Tivat nastala segmentacijom ovdašnjeg Centra za kulturu, u subotu 3. februara prirediće svoju prvu izložbu.

Riječ je o dokumentarnoj izložbu „Kulturni pejzaž budvanskog priobalja“, koja će biti upriličena u galerijskom prostoru ljetnjikovca Buć-Luković, sa početkom u 19 sati.

U pitanju je izložba koju su koncipirali arhitekta Slobodan- Bobo Mitrović iz Budve i arheolog i menadžer u kulturi Dušan Medin iz Petrovca. Postavku čine reprodukcije dokumentarnih savremenih i starih fotografija, pisane, tehničke i crtane građe, vlasništvo uglavnom privatnih lica, institucija i organizacija. Na panoima su prikazani lokaliteti šireg budvanskog kulturnog pejzaža.

Ova izložba je bila dio projekta „ Kulturni pejzaž budvanskog priobalja“, koji je JU Muzej i galerije Budva u saradnji sa Ministarstvom  kulture Crne Gore organizovala u okviru „Dana evropske baštine“  koji su krajem septembra prošle godine, po prvi put održani u Budvi. Izložba će biti prikazana u galerijama i muzejima širom Crne Gore, a njeno predstavljanje će krenuti iz Muzeja i galerije Tivat. U okviru otvaranja pomenute izložbe biće upriličeno i predavanje o preojektu o kome će govoriti arheolog i menadžer u kulturi Dušan Medin.

Izložbu “Kulturni pejzaž budvanskog priobalja” otvoriće Katarina Nikolić arhitektica-konzervatorka iz Tivta.

Izvor:S.L
Baner Luštica bay 330x250

Najčitanije